Sayın Üyemiz,

1 Temmuz 2017 tarihli Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe giren 7033 sayılı Sanayinin Geliştirilmesi ve Üretimin Desteklenmesi Amacıyla Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun ile bilişim teknolojisi ve yazılım üreten işletmeler de sanayi işletmesi, sanayi işleri ve sanayici tanımı kapsamına alınmıştır.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın 02/11/2017 tarihli yazısına istinaden, "Yazılım İçin Yerli Malı Belgesi Düzenlenmesine İlişkin Uygulama Esasları" yürürlükten kaldırılmış olup, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin tarafımıza ulaştırdığı  yazısı ile yazılım üreten işletmeler SGM 2014/35 sayılı Yerli Malı Tebliği 4. maddesinin 1. fıkrasına göre yerli malı belgesi alabileceklerdir.
Yerli Malı Belgesi ile ilgili başvuru evrakları ve bilgilendirmeler için Odamızın web sitesindeki aşağıdaki linke göz atabilirsiniz.

Saygılarımızla,

Yiğit ATEŞ
GENEL SEKRETER

Resmi yazıya ulaşmak için tıklayınız.

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası'nın tüm duyurularına ulaşmak için tıklayınız.

[{HTMLVIEW}]

[{UNSUBSCRIBE}]