Otomotiv Şehri Sakarya Çalıştayı ile ilgili çalışmalar hakkında değerlendirmelerde bulunan SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul; "Türkiye'de otomotiv sektörünün temsil ettiği büyük ekonomik ve sosyal gücün dile getirileceği Otomotiv şehri Sakarya Çalıştayı' için en büyük ilham kaynağımız Sakarya'nın potansiyeli ve sektörün sahip olduğu büyük enerji ve büyüme rakamlarıdır.  Günümüzde otomotiv "anahtar" sektör rolündedir. İnanıyoruz ki; Otomotiv Şehri Sakarya ile kapılarımızı dünyaya açacağız" dedi.

Kösemusul Bilim Sanayi ve teknoloji Bakanı Nihat Ergün'ün Malatya'da yaptığı son açıklamaya istinaden Bakanımızın çalışmalarımızı ve gayretlerimizi yakından takip ettiğinin bir göstergesi de yapmış olduğu son açıklamada Detroit olarak nitelendirdiği kentler arasında Sakarya'nın da yer almasıdır. Sakarya olarak gerek otomotiv ana ve yan sanayinde dünyada ismi anılan kentler arasında yer alabilmek gerekse yerli otomobilin ilimizde üretimini sağlamak için başlattığımız çalışmalarımız artarak devam edecek ayrıca Bakanımızın da dile getirdiği şekilde anılmak bizlerin çabasını ve çalışma şevkini kat be kat artırıyor" dedi.

Kösemusul Çalıştay hazırlıkları ile ilgili bilgi verirken konu ile ilgilenen herkesin www.otomotivsehrisakarya.com ya da www.otomotivcalistayi.com adresinden gerekli bilgileri alabileceklerini belirterek Otomotiv Şehri Sakarya Çalıştayı'nın aşamaları ve detayları hakkında tüm güncellemelerin sayfada yer aldığını da dile getirdi.

"Geleneğimizdeki istişare kültüründen ilham alan, iletişim ve düşünme kalitesini üst düzeye çıkaran, devrimsel bir grup çalışması biçimi olan bu çalıştay, gündemimizdeki konuda istişareleri buluşturmak adına planlandı. Profesyoneller ve uzmanlar için en etkili, kontrollü, planlı, yaratıcı ve gelişmiş yöntemin; tıpkı serbest dalış sırasında yüzeyden dibe gerilen yön gösterici halat gibi bir ekibin amaçtan sapmadan, gereksiz detaylara takılmadan çalışmasını ve başarıya ulaşmasını kolaylaştıracağını düşünüyoruz" diyen Kösemusul Proje'nin sadece SATSO ve MARKA'nın değil tüm Sakarya'nın hatta bölgenin vizyon projesi olduğunu ifade etti.

Otomotiv Şehri Sakarya Çalıştayı'nın programı ile ilgili açıklamalarda da bulunan Kösemusul, "Çalıştay'ın ilk günü 25 Mayıs 2012, Cuma Elmas GardenInn'de gerçekleştirilecek. Çalıştay'a otomotivle ilgili ana ve yan sanayi temsilcileri, Ar-Ge/Mühendislik müdürleri, kamu görevlileri, sivil toplum örgütleri, sanayi odaları katılacak. Çalıştay'ın ikinci etabı ise ulusal bazda otomotiv sektöründe söz sahibi kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticileri ile yine aynı yerde 05 Haziran 2012, Salı günü yapılacak" dedi.

Haber Tarihi : 18/5/2012
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::