SATSO Üyeleri "İşyerinde Stres Etkenleri" Konusunda Bilgilendi

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası, günün şartları ve üyelerinin bu doğrultudaki ihtiyaçlarına yönelik gerçekleştirdiği eğitim faaliyetlerine bir yenisini daha ekledi.

SATSO Eğitim Salonu'nda konusunda uzman Dr. Nihat Beşikçi gerçekleştirilen  "İş Yerinde Stres Etkenleri" konulu eğitim semineri SATSO üyeleri tarafından ilgi ile karşılandı.

 Oda personelinin de katıldığı eğitim seminerinde Dr. Nihat Beşikçi "İş Yerinde Stres Etkenleri"  başlıklı eğitimde;  stres kavramını, nasıl oluştuğu, belirtileri ve sonuçlarını görüp, özellikle iş yerinde neler stres kaynağı olabiliyor konularında bilgiler verdi.

 Beşikçi sunumunda, "Stres, bireyin esenliği ve huzuru için bir tehlike işareti, bir uyarı olarak algılanan ve dolayısı ile yetersiz bir şekilde ele alınan olaylara gösterilen fizyolojik ve psikolojik bir tepki olarak açıklanabilir.

 İşyerinde stres; çalışanlarda fiziksel ve ruhsal sorunlara yol açabildiği gibi, meslek hastalığı ve iş kazası olasılığını da arttırmaktadır. Stresin, insan sağlığına etkilerinin yanı sıra; çalışma ortamında çatışmadan, uyumsuzluğa, verim ve üretkenlikte düşüşten, işe devamsızlığa ve işten ayrılmalara kadar çok sayıda sorunun da kaynağı olarak gösterilmektedir" dedi.

Stresin iş yerine etkileri arasında temel olarak verimlilik ve üretkenliğin azalmasına, işe geç gitme, devamsızlık, iş kazaları, meslek hastalıkları, iş devir hızı, çatışma hallerinin ise artmasına neden olabileceğini dile getiren Dr. Nihat Beşikçi stresin kişilik özellikleri, genetik etkenler, sosyal etkenler gibi iş dışındaki kaynakları olduğu gibi, doğrudan işyerinden ve iş ortamından kaynaklanan nedenlerin de olduğunu ve bu konuda ciddi araştırmaların da yapıldığını ifade etti.

Eğitim soru cevap bölümünün ardından sona erdi.

Haber Tarihi : 25/6/2012
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::