Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Çevre Komisyonu aylık olağan toplantısını Yönetim Kurulu Üyesi ve Komisyon Başkanı M. Önol Taşöz Başkanlığı'nda Taraklı Termal tesislerinde gerçekleştirdi.

Komisyon üyelerinin yanı sıra SATSO Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Cevherli ve Taraklı Belediye Başkanı Tacettin Özkaraman'ın da iştirak ettiği toplantıda ana gündem Taraklı'ydı.

 Taraklı Belediye Başkanı Tacettin Özkaraman'ın Taraklı ile ilgili sunumunu dinleyen komisyon üyeleri Taraklı'nın tarihi ve doğal güzellikleri ile ilgili görüş ve önerilerini dile getirdiler.

Taraklı termal tesisleri ile ilgili Tesislerin Sahibi Ahmet Genç 'den bilgi alan Komisyon, Taraklının tarihi dokusuna uygun ve doğal yapısına zarar vermeden inşa edilen tesis için göstermiş olduğu hassasiyet sebebiyle  Ahmet Genç 'e teşekkür ettiler.

 Yaptığı çalışmalar hususunda Tacettin Özkaraman' a Komisyon adına teşekkür eden Başkanı M. Önol Taşöz toplantı ile ilgili açıklamasında   "Uluslararası (Cittaslow) sakin şehirler arasına giren Taraklı,  tarihi evleriyle yaşayan bir Osmanlı kasabası olması ile şehrimiz ve ülkemizin en önemli kültürel miraslarından biridir. Adeta  yaşayan bir müze şeklinde olan Taraklının tarihi dokusuyla birlikte doğal güzellikleri de korunmalı gelecek nesillere bu şekilde aktarılmalıdır" dedi.

Haber Tarihi : 23/7/2012
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::