Çin'in Jilin Eyaleti İl Komitesi Genel Sekreteri Fang Li ve beraberindeki heyet ,Valilik toplantı salonunda Sakaryalı yetkililerle bir araya geldi. Toplantıya V ali Mustafa Büyük, Sakarya Büyükşehir Belediyesi ve Adapazarı Belediyesi yetkilileri ile Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul ve ilgililer katıldı.
Vali Mustafa Büyük; ''İki ülke arasındaki ilişkiler ne kadar önemli ise Sakarya ve Jilin Eyaletinin arasındaki ilişkilerde o kadar önemli. İlimizde tarım ve sanayi önde geliyor. Bunun yanı sıra otomotiv sektörü de önemli bir yer teşkil etmekte '' dedi ve İlimizin İstanbul ve Ankara illerine yakın olması nedeniyle yatırımcılar tarafından cazibe merkezi haline geldiğini belirtti.
SATSO Başkanı Mahmut Kösemusul da Sakarya ile kardeş şehir olan Jilin eyaleti arasındaki benzerliklerden söz ederek tarım ve sanayi şehri Jilin 'in Çin de ilk yerli otomobilin üretildiği yer olduğunu belirterek ;''Bu da benzerliğimiz olur inşallah. 6-11 Eylül'de jilin eyaletinde yapılacak fuara davetleri için Sakaryalı işadamları olarak teşekkür ederiz. Dostane ilişkilerin ticaretle artarak devam etmesini diliyoruz ''dedi.
Vali Büyük ve SATSO Başkanı Mahmut Kösemusul : , Jilin İl Komitesi Genel Sekreteri Li' ye ziyaretlerinden dolayı teşekkür etti.

Haber Tarihi : 22/8/2012
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::