"Teröre Karşı Tepki ortaya koymak" amacıyla bir araya gelen Sakaryalı oda başkanları ve sivil toplum örgütleri temsilcileri ,ortak bir bildiriye imza attılar. Toplantıya ; SATSO Meclis Başkanı Adnan Borazancıoğlu ; SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul; ,SATSO yönetim kurulu üyeleri, SESOB Başkanı Hasan Alişan, Sakarya Ticaret Borsası Meclis Başkanı Ahmet Güz, Sakarya Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Başkanı Fikri Koç, SSMMMO Yönetim Kurulu Başkanı Selahattin Çakırsoy, Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Şenoğlu, SASİAD Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Bahar , SAGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Vecdi Çelebi, TÜMSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Murat Kesik, Akyazı Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Zafer Şinasi Bayraktar, , Akyazı Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Ali Şener Bayraktar, İnşaat Mühendisleri Odası Şube Başkanı Hüsnü Gürpınar, Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sezai Matur, Adapazarı Arabacılar Ve Triportörcüler Odası Başkanı Yılmaz Teker, Adapazarı Bakkallar Ve Bayiler Odası Başkanı Ahmet Akdardağan, Adapazarı Berberler Odası Başkanı Veysel Yıldız, Adapazarı Besiciler Odası Başkanı Ali Çiftçi, Adapazarı Demirciler Ve Tornacılar Odası Başkanı Numan Akar, , Adapazarı Elektrikçiler Odası Başkanı Mecit Şen, Adapazarı Esnaf Ve Sanatkarlar Odası Başkanı Turhan Salihoğlu, Adapazarı Fotoğrafçılar , Adapazarı Kitap, Kırtasiye, Gaz. Büfeciler Ve Tek.Mad.Sat.Esnaf Odası Başkanı Nahim Salık, Adapazarı Kuaförler Esnaf Odası Başkanı Ali Ak, Adapazarı Kunduracılar Esnaf Odası Başkanı Feridun Özcan, , Adapazarı Mahrukatçılar Esnaf Odası Başkanı İhsan Çelik, Adapazarı Marangozlar Esnaf Odası Başkanı Esat Balkan, Adapazarı Metal-İş Madeni Sanatkârlar Odası Başkanı İbrahim Böcek, , Adapazarı Saat Tamircileri Ve Elektronikçiler Esnaf Odası Başkanı Metin Gürkaş, Adapazarı Sandalyeciler Ve Mobilyacılar Odası Başkanı Muhittin Kılıç , Sapanca esnaf Sanatkarlar Odası katıldı.
Oda başkanları ve sivil toplum örgütleri temsilcileri adına SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul basın bildirisini okudu ;
''Hepimiz sabah dükkanlarımızı, müesseselerimizi huzurlu bir ülke umut ederek açıyoruz. Devletimizin ve ekonomik gücümüzün artması için ,ayrıca bu şehir için çalışıyoruz. Biz sivil toplum örgütleri olarak vizyon çalışmaları yapmak istiyoruz, zihnimizi bu konulara vermek istiyoruz.
Mübarek Ramazan Bayramı'nda, birlik ve beraberlik ruhunun canlandığı, merhamet kokan kutsal bir günde dahi bu eylemi yapanlar ve onların emir aldıkları odaklar, insanlıktan zerre kadar nasibini almamıştır. Yapılan bu insanlık dışı terör eylemini, bir kez daha şiddetle kınıyor ve bu işten medet umanları lanetliyoruz.
Toplumun bütün kesimlerini temsil eden meslek örgütleri ve sivil toplum kuruluşları olarak şunu özellikle vurgulamak istiyoruz: Terör örgütünün hedefi ; Ülkeyi , ekonomiyi istikrarsızlaştırmak , bir kaos ortamı oluşturmaktır
İste bunu bilerek hareket edeceğiz. Daha fazla çalışarak terör örgütünün oyununu bozacağız.
Hangi maksatla olursa olsun, terör ve şiddet yöntemlerine başvurulmasını, bunun mazur gösterilmesini, desteklenmesini ve teşvik edilmesini reddediyoruz.
Terörle mücadele , hükümetin, TBMM'de yer alan veya TBMM'de temsil edilmeyen tüm siyasi partilerin, sivil toplum kuruluşlarının ve toplumun her kesiminin ortak bir sorumluluk anlayışı çerçevesinde birlikte ve uyum içerisinde hareket etmelerini gerektiren bir görevdir.. Güneydoğu Anadolu bölgesinin temel sorunlarından biri ekonomik kalkınmadır., Ekonomik kalkınmadan bölgesel gelişmeye kadar bir dizi, iktisadi ve kültürel tedbir etkin bir şekilde uygulamaya konulmalıdır.
Şehit ailelerimiz noktasında bizler üzerimize düşen her türlü görevi yapmaya hazır olduğumuzu buradan belirtiyoruz. .... Türkiye'nin üzerinde kirli bir oyun oynanmak isteniyor. Gün, kardeşliğimize sahip çıkma günüdür. Gün birlikte düşünme, birlikte çalışma, birlikte hareket etme günüdür.'' Toplantıda basın mensuplarının soruları da cevaplandırıldı.
Haber Tarihi : 28/8/2012
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::