Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) 2012 yılının son meclis toplantısını yaptı. Adnan Borazancıoğlu başkanlığında yapılan meclis toplantısında 2013 yılı bütçesi 6.942.009 TL olarak oy birliği ile kabul edildi.
Yoklama ve gündem maddelerinin oylanmasının ardından 1083 nolu Meclis oturumuna ait tutanak görüşülerek oy birliği ile kabul edildi. Kasım ayı Kat'i Nizam ve ekleri ile Bütçe İzleme Raporu Hesap İnceleme Komisyonu Başkanı Necmi İbil tarafından okunmasının ardından oylanarak, meclis tarafından tasdik edildi.
ÇOK İŞ VAR
SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul aylık faaliyetleri meclis üyeleri ile paylaşırken, geride bırakacağımız 2012 yılının da değerlendirmesini yaptı. Ülkemizde ve dünyada, dün ile bugün çok farklı diyen Başkan Kösemusul; " Siyasetin ve ekonominin gündemi her gün değişiyor. Bunun yansımaları da elbette iş dünyası ve kurumlara yansıyor. Her gün yeni bir gelişme, yeni bir yaklaşım ve çalışma teklifi ile gündemimiz yoğun, kısaca not defterlerimiz doldu, yapılacak çok iş var" dedi.
5 YILDIZLI ODAYIZ
Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası'nın Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından yapılan "Oda Akreditasyon Modeli" denetiminde A mükemmel seviyesindeki puan aldığını söyleyen Başkan Kösemusul, "TOBB Başkanımız Rifat Hisarcıklıoğlu'da 5 yıldızlı ibaresini kullanarak odamızdan övgüyle bahsetmiştir. Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası bünyesinde hizmet veren Ticaret Sicil Müdürlüğü, Merkezi Kayıt Sistemi (MERSİS) projesi kapsamında, 238 Ticaret Sicil Müdürlüğü arasında 5. sırada yer alarak öncülüğünü kanıtlamıştır" şeklinde konuştu.
VİZYON ÇİZDİK
Sakarya Otomotiv Sektörü Bölgesel İnovasyon Stratejileri Raporu Lansman Programını gerçekleştirdiklerinin de altını çizen Başkan Kösemusul, sözlerine şöyle devam etti; "Yapılan çalışmaların sonucu ortaya çıkan, Sakarya Otomotiv Sektörüne Yönelik Bölgesel İnovasyon Stratejileri Raporu'nun içeriği, bir stratejik plana dönüşmeye hazırdır. Söz konusu içerik, hem konuyu bütünsel olarak gören, hem de konunun kök sorunlarını irdeleyen, stratejik konuları da öne çıkaran, uygulamaya yön veren bir yapıdadır. Sakarya Vites Yükseltiyor sloganımızla Otomotiv Şehri Sakarya Vizyonu çizdik. Maaş girdileri diğer sektörlerden daha yüksek olan otomotiv sektörü, şehrin çıtasını her anlamda yükseltecektir.
HAK EDEN İL SAKARYA
TOBB Başkanımız Rifat Hisarcıklıoğlu, Sakarya'nın potansiyelinin altını çizdi hatta " Türkiye kendi markasıyla yerli otomobilini üretecek noktaya gelmiştir. Altyapısıyla, işçisiyle, teknoloji birikimiyle her yönüyle hazır hale gelmiştir. Bunu da en iyi hak eden ilimiz Sakarya'dır. '' sözleriyle çalışmalarımıza büyük destek verdi.
SAİGEP PROJESİ
İşletmelerimizin dış ticaret kapasitelerini artırmaya yönelik SAİGEP Projesini yürütmekte, sertifikalı dış ticaret eğitimleri' düzenlemekteyiz. Dış Ticaret şubesince düzenlediğimiz ''Ülke günleri '' de tüm üyelerimize açık olarak gerçekleştirilmiştir. MARKA, KGF, şubeleri binamızda hizmet vermektedirler.
ÖRNEK UYGULAMA 3+1
Türkiye'de ilk 3+1 olarak adlandırılan Sakarya Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu öğrencilerinin bir dönemlerini işyerlerinde stajyer olarak tamamlayacağı sistemin uygulamasına geçtik. Kalifiye insan gücü için mesleki eğitim bir sevdamız olmaya devam edecek.

UMEM'DE TÜRKİYE İKİNCİSİYİZ
UMEM Projesi TOBB ve İŞKUR tarafından yönlendiriliyor. SATSO olarak ilimizde uygulayıcısı olduğumuz proje; firmalara yetişmiş eleman sağlarken, çalışmaya gönüllü kardeşlerimizin gereken iş bilgisi ve tecrübeyi kazanmalarını amaçlıyor. Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası çalışmalarıyla 3800 kişi eğitim aldı, tam 1950 kişinin iş bulmasını sağladık. Bu anlamda İstanbul'un ardından Türkiye ikincisiyiz. Çalışma hayatı zordur, yorucudur. Ancak evine ekmek götürmenin huzuru bütün yorgunluklara değer.
ÜNİVERSİTE-SANAYİ İŞBİRLİĞİ
İlimizdeki KOBİ'lerin ve girişimcilerin katma değeri yüksek ürünler üretilebilmesi, global düzeyde rekabet edebilir hale gelebilmesi için Ar-Ge, İnovasyon ve Ürün Geliştirme bilincinin yaygınlaştırılması için Sakarya Üniversitesi ve Teknokent işbirliği ile "Siz de Ar-Ge Yapabilirsiniz" konulu çalıştayın ardından Üniversite Sanayi İşbirliği Merkezleri Platformu'nun katılımıyla düzenlenen "Üniversite-Sanayi İşbirliği Süreçlerinde Karşılaşılan Darboğazlar " konulu paneli gerçekleştirdik.
KOBİ-ARGE BİRİMİMİZ
Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası olarak Sakarya'da bulunan mevcut firmaların ve girişimcilerin gerek Ajans destekleri, gerekse KOSGEB, TÜBİTAK ve diğer devlet destekleri ile teşvik sisteminden ve uygun kredilerden faydalanması amacıyla, firmalara ve girişimcilere yeni kurulan KOBİ-ARGE birimimizle yönlendirmeler ve bilgilendirmeler yapmaktayız. Odamız tarafından verilen kapasite raporu oranları da başarılı gidişatı gösteriyor. Geçen yıl Kasım itibariyle bu yıl Kasım sonu rakamlarına göre %24.2 kapasite artırım talebi olmuştur.
ENDÜSTRİ MESLEK LİSESİ
Otomotiv çalıştayları raporunda yer alan nitelikli ara eleman ihtiyacına yönelik hedefin ilk adımını Valimiz Mustafa Büyük ile protokol imzalayarak attık. SATSO olarak sanayimizin kalifiye işçi ihtiyacını gidermeye yönelik planladığımız, Endüstri Meslek Lisesi'nin yakın zamanda temelini de inşallah hep beraber atarız. TOBB Başkanımız Rifat Hisarcıklıoğlu'nun da Meslek Lisesi sözü var. İnşallah Sakaryamıza iki okul birden kazandırmış olacağız.
OSB'LER DOLUYOR
Sakarya'nın ana damarları ve dolaşım sistemi olan mevcut OSB'lerde tahsisler tamamlanma aşamasında. Ferizli OSB'de ise altyapı çalışmalarına başlıyoruz. Kaynarca OSB'de Mobilya İhtisas OSB'si onaylandı. Sanayi yatırımlarının çevre dostu OSB'lere yönlendirilmesini ciddiyetle takip ediyoruz. "
BÜTÇE ONAYLANDI
Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul'un konuşmasının ardından meclisin 2013 yılı toplanma takvimi ve 2012 yılı Sakarya İli İktisadi Rapor taslağı oy birliği ile kabul edildi. Gündemin 8. Maddesini 2013 yılı tahmini gelir ve gider bütçesi oluşturdu. 6.942.009 TL olarak belirlenen 2013 yılı tahmini gelir ve gider bütçesi oy birliği ile kabul edildi.
AYDIN SARI'YA SAHİP ÇIKILMALI
28. Meslek Komitesi(Temizlik, Güvenlik, Müşavirlik ve Danışmanlık Faaliyetleri) üyesi olan Ekrem Şeçkin, Komite olarak SGK İl Müdürü, KOSGEB ve İş-Kur İl Müdürleri ile görüştüklerini ve üyelerine yönelik bilgilendirme toplantısı düzenleyeceklerini belirterek, meclis üyelerini bu toplantıya davet etti.
Meclisin dilet ve temenniler bölümünde söz alan Bülent Yılmaz, özellikle İstasyon Caddesi'nde yaşanan trafik sorunundan bahsederek, Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği görevinden istifa eden Aydın Sarı'nın Sakarya'nın yetiştirdiği çok önemli bir değeri olduğunu belirterek SATSO ve iş dünyasının Dr.Sarı'ya sahip çıkmasını istedi.
YÖNETİMİ KUTLADILAR
Meclis üyeleri Orhan Ünver, Behlül Bayrak, İffet Hacıeyüpoğlu ve Bülent Yılmaz'da yaptıkları konuşmalarla Yönetim kurulunu yapmış oldukları güzel faaliyet ve hizmetlerinden dolayı kutladılar. Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Yıldız Bezek ve Yönetim Kurulu üyesi Yıldıray Çakar ise birer selamlama konuşması yaptılar.
BÜTÇE YEMEĞİ
Meclis toplantısının ardından Sapanca Richmond Hotel'de bütçe yemeği yendi.
Haber Tarihi : 20/12/2012
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::