Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası'nın (SATSO) aylık eğitim programı içerisinde yer alan 'Müşteri Memnuniyeti Eğitimi' büyük ilgi gördü. SATSO Meclis Salonu'nda verilen eğitime yaklaşık 60 kişi katıldı.
Müşteri ile yakın ilişkisi olan çalışanların, müşteri odaklı bakış açısı kazanmalarını sağlamayı amaçlayan eğitim, Serap Aydar tarafından verildi. Seminerde; değişen dünyada müşterinin yeri, müşteri kimdir? Müşteri tatmini nedir? Müşterilerle ilişkilerde temel ilkeler nelerdir? Hizmet nedir? Hizmet sektöründe iletişim ve önemi, müşteri ihtiyaç ve beklentilerinin belirlenmesi, müşteri memnuniyetinin izlenmesi, ölçülmesi, şikayet yönetimi ve müşterinin sesinin süreçlere yansıtılmasına yönelik bilgiler verildi.
Müşteri odaklı bir kurumda, müşterinin en önemli öz varlık olduğunun altını çizen Serap Aydar, "Müşteri kurumun öncelikleri arasında önde gelir. Kurumun yapılanması, işleyişi, hedefleri, temel stratejileri ve rekabet modelleri müşteri üzerine kurulmuştur. Müşteriniz kim? Ne istiyor? Vaadiniz ne? Vaadinizi ne kadar yerine getiriyorsunuz? Hangi insanların sizin müşteriniz olmasını istiyorsunuz? Sizin hakkınızda ne düşünmelerini istersiniz? Müşterinizin farklılıklarının farkında mısınız? Kişiye özel hizmet, ürün tasarlıyor musunuz? Nasıl daha iyi müşteriler bulabilirsiniz?" sorularına cevap verdi.
Müşteri ilişkilerinde başarı için sahip olunması gereken özellikleri de sıralayan Aydar; "Güler yüzlü olunmalı, gülümsemeyi bilmeli, iyi bir dinleyici olmalı, doğru soru sormasını bilmeli, yaratıcı olunmalı, kendini müşterinin yerine koyabilmeli, dikkatli ve takipçi olmalı, düzgün bir konuşmaya sahip olmalı, beden dilini doğru kullanmalı, dış görünüşe dikkat etmeli, değişime açık olmalı, sabırlı olunmalı, strese dayanıklı olmalı, kendine güvenip geride durulmamalı, genel kültür arttırılmalı, espri duygusu olmalı" şeklinde konuştu.
Eğitim sonunda katılımcılara belgeleri verildi.
Haber Tarihi : 19/2/2013
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::