Garanti Bankası ve Türkiye Kadın Girişimciler Derneği (KAGİDER) 22. Kadın Girişimci Buluşmasını Sakarya'da gerçekleştirdi. Toplantıya SATSO Kadın Girişimciler Kurulu ev sahipliği yaptı.
Elmas Otel'de gerçekleşen toplantıya çok sayıda girişimci katıldı. Toplantıya Garanti Bankası KOBİ Pazarlama Koordinatörü Esra Kıvrak ile KAGİDER Yönetim Kurulu Başkanı Gülden Türktan da katıldı. SATSO Kadın Girişimciler İcra Kurulu Başkanı İffet Hacıeyipoğlu, toplantının açılışında yaptığı konuşmada, 2008 yılında kurulan Kadın Girişimci Kurulu'nun, arkasında bıraktığı 5 yılda pek çok proje gerçekleştirdiğini belirterek; “Bizler yola çıkarken kararlaştırdığımız gibi projelerimizin ölçülebilir, sürdürülebilir ve ülke geneline yayılabilir olmasına dikkat ettik. Bugün ülke genelinde Sakarya'da tek olan projemiz olduğu gibi (SATSO Meclisimiz kadın girişimcilerimize giriş aidatında % 50 indirimi onayladı) ilimizden, ülkemize yayılmış projelerimiz var. Kadının sermayeye ulaşabilirliğini sağlayan banka projemiz, ülke genelinde uygulama alanı buluyor . Üniversitemiz ile paydaş olduğumuz girişimci kız öğrenci yetiştirme, akıllara nasıl iyi bir iş bulabilirimin yanında, nasıl iyi bir iş kurabilirimi kazıyor” dedi.
Toplantıda söz alan Garanti Bankası Pazarlama Koordinatörü Esra Kıvrak, “Garanti Bankası olarak,2006 yılında, Türkiye'de girişimci kadınları daha iyi anlamaya çalışan ilk özel banka olarak yola çıktık. Kadınlarımızın seslerine kulak verdik, ihtiyaçlarının neler olduğunu tespit ettik. Onlara finansman desteği sağlarken, bilgi birikimlerini arttıracakları, cesaret kazanacakları ve seslerini daha fazla duyuracakları platformlar yaratmaya odaklandık. Bu kapsamda, Kadın Girişimci Destek Paketiyle, bugüne kadar kadınlarımıza 520 milyon TL tutarında 18.000 adet kredi kullandırdık. Türkiye'nin Kadın Girişimci Yarışması'yla, kadınlarımızın başarılarını gündeme taşımayı ve tüm kadın girişimcilere cesaret aşılamayı hedefledik. Kadınların bilgi birikimlerini arttırmayı hedeflediğimiz ve bugün Sakarya'da 22 sini düzenlediğimiz toplantılarda 4 bini aşkın kadına ulaştık. Garanti olarak kadın girişimcilerimize her alanda omuz vermeye, onların iş yaşamında daha etkin bir şekilde yer alması için çalışmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.
KAGİDER Yönetim Kurulu Başkanı Gülden Türktan ise, “Kadınların ekonomiye katılmaları için önündeki engelleri kaldırmalıyız. Kadının istihdama katılma kararı, eşinin, ailesinin veya babasının tercihi olamaz. Ancak ve ancak kadının kendi tercihi olabilir. Bu özgür tercihin gerçekleşmesinin önündeki engelleri kaldırmak hepimizin görevidir. Dünyanın birçok yerinde olduğu gibi, Türkiye'de de eğitim seviyesiyle kadın istihdamı arasında doğru bir orantı var. Ancak, eğitimde de kadın istihdamını arttırmak için tek başına yeterli değil. Kültürel engellerin yanı sıra, ülkemizde kadın girişimcilerin karşı karşıya kaldığı engelleri kırmak için cesaret ve güç birliği gerekli” dedi.
Toplantıya konuşmacı olarak katılan Selin Öz, “Kadın Girişimcilere Garanti Bankası Yaklaşımı”, Seçil Şeydağ, “Geleneksel Pazarlama ve Satış Kanalları”, Nurcan Özdemir “Rol Model”, Berke Serpaş “Kadın Girişimcilerin İşi Artık İnternette”, Sanem Oktar Öğüt ise “İşinizi Büyütürken Dijital Pazarlama” konularında bilgiler verdiler.
Haber Tarihi : 28/3/2013
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::