SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul, kendisi ve yönetim kurulu üyelerine hayırlı olsun ziyaretinde bulunan Adapazarı Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Aya'ya, tarım kesiminin katma değeri yüksek ürünlere yönlendirilmesi gerektiğini söyledi.
HER ŞEY YETİŞİR
Sakarya'nın verimli topraklarının çok yönlü kullanılması gerektiğinin altını çizen SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul, “Bu topraklarda sadece buğday mısır yetiştirmeyelim. Bu topraklarda her şey yetişir. O nedenle biz katma değeri yüksek ürünlere yönelmeliyiz. Bununla ilgili ortak bir çalışma yapabiliriz. Bu topraklar bire, beş veren topraklar. Bu toprakları ziyan etmeyelim” dedi.
TÜRKİYE'NİN EN KIYMETLİ ARAZİLERİ
APEK Yönetim Kurulu üyeleri Cevdet Sağlık ve Şevket Kökçü ile birlikte SATSO Yönetimini ziyaret eden APEK Yönetim Kurulu Başkanı Aya, Sakarya'nın tarım arazilerinin çok dağınık olduğuna vurgu yaparak, “Katma değeri yüksek ürünlere yönlenmeye kesinlikle katılıyorum. Konya Ovası'ndan sonra Türkiye'nin en kıymetli tarım arazileri bizde. Bu toprakların değerini iyi bilmemiz gerek. Ancak bizim arazilerimiz çok parçalı. Öncelikle toplulaştırma gerek. Sakarya hızlı bir şekilde sanayileşiyor. Bu sanayileşme içerisinde tarım arazilerimizi koruyalım” şeklinde konuştu.
HEP BİRLİKTE KORUYACAĞIZ
SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Kösemusul, tarım arazilerinin bir karışının bile sanayiye harcanmasının mümkün olmadığını belirterek, “Bu konuda Büyükşehir Belediye Başkanımız da oldukça duyarlı. Belediye tarafından yapılan imar düzenlemelerinde 1 karış tarım arazisi bile sanayiye açılmadı. Bu şehrin tarım arazilerini hep birlikte koruyacağız. Bizler zaten tarım arazilerini korumak ve çarpık sanayileşmenin önüne geçmek için tarım vasfını yitirmiş arazileri belirleyip, onlar üzerinde OSB'ler kuruyoruz” dedi.
Ziyarette SATSO Yönetim Kurulu üyeleri Fatih Can, Yunus Tever, Fatma Aygün Kahya, Burhan Akçam, Ömer Arslan ve Emrullah Terzioğlu da hazır bulundu. APEK Yönetimi daha sonra SATSO Meclis Başkanı Akgün Altuğ'u da ziyaret ederek, hayırlı olsun dileğinde bulundu.
Haber Tarihi : 29/5/2013
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::