Kösemusul “Hepimiz işvereniz kimsenin İş Sağlığı İş Güvenliği konusunda bir ihmal ya da eksik bilgilendirmeden dolayı zarar görmesini ve ceza almasını istemiyoruz” dedi.

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası üyelerine yönelik 6331 Sayılı İş Sağlığı ve İş Güvenliği Kanunu ve üyelere getirdiği yükümlülüklerle ilgili bilgilendirme toplantılarına devam ediyor. Bu doğrultuda 14 Haziran 2013 Cuma Günü 6331 Sayılı İş Sağlığı ve İş Güvenliği Kanunu Kapsamında “İşveren'in Yükümlülükleri” konulu bir bilgilendirme semineri daha yapılacak.

ABİGEM İş Sağlığı İş Güvenliği Uzmanı Hüseyin Cemal Hüseyin tarafından verilecek bilgilendirme ile ilgili değerlendirme yapan SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul kanunun iş dünyasının dünya standartlarına uygun bir şekilde işleyişini devam ettirebilmesi ve daha güvenli ortamlarda çalışma ve üretme imkanı sağlaması açısından büyük önem arz ettiğini dile getirdi

14 HAZİRAN'DA BİLGİLENDİRME TOPLANTISI

Kösemusul ayrıca eğitimin içeriğindeki konuları da şöyle dile getirdi:

“Son yıllarda artış gösteren iş kazaları vakalarının günümüzde azalmasını sağlayan ve önleyici en önemli unsurların başında, kuşkusuz iş güvenliği ile ilgili işçi ve işveren kesminin belli kurallara uyma zorunluluğunun getirilmesi ve bu kesimlerin eğitilmesine hız verilmiş olmasıdır.

6331 sayılı kanunun işverenler ve çalışanlar üzerindeki sorumluluklarının çok iyi kavranması ve bu doğrultuda şirketler bazında düzenlenmelerin yapılması gerekliliğinin vurgulandığı toplantılar SATSO Üyeleri için oldukça verimli ve faydalı oluyor.

Bu itibarla 14 Haziran 2013 Cuma günü “İşverenler ve İşveren Vekilleri için gerçekleştirilecek İş Sağlığı ve İş Güvenliği Kanunu Hakkında Bilgilendirme toplantısına tüm üyelerimizi davet ediyorum.

HEPİMİZ İŞVERENİZ

 Toplantı Odamız Ali Coşkun Konferans salonunda düzenlenecek olup, sabah 10.00- 12.00 saatleri arasında yapılacaktır. Bilgilendirme İş Sağlığı ve İş Güvenliği Uzmanı Hüseyin Cemal HÜSEYİN tarafından verilecektir.

Toplantıda üyelerimizin özellikle bilmesi gereken püf noktalar ile bundan sonraki süreçte mutlaka uygulamaya konulması gereken önemli hususlar da ele alınacak. Kanunun gereklerini yerine getirmeyen işverenler için cezai müeyyideler de söz konusu. Hepimiz işvereniz kimsenin böyle bir ihmal ya da eksik bilgilendirmeden dolayı zarar görmesini ve ceza almasını istemiyoruz.

 Bu amaçla bilgilendirme toplantılarına çok önem veriyoruz. Cuma günü gerçekleştirilecek toplantıda, işverenin; genel yükümlülükleri, iş sağlığı ve güvenliği hizmetleri,  risk değerlendirmesi yaparken dikkat edeceği hususlar, acil durum planları, yangınla mücadele ve ilk yardım, iş kazası ve meslek hastalıklarının kayıt ve bildirimi sağlık gözetimi, çalışanları bilgilendirmesi,  çalışanların eğitimi, çalışanların görüşlerinin alınması ve katılımlarının sağlanması çalışan temsilcisi, iş sağlığı ve güvenliği kurulu konusundaki yükümlülükleri ve idari para cezaları konularında bilgi verilecektir.

Haber Tarihi : 12/6/2013
PAYLAŞ
Son Haberler ::