Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı A.Akgün Altuğ, SATSO Yönetim Kurulu Üyesi  Özden Doyuran, İl Kültür ve Turizm Müdürü Hüseyin Yorulmaz ve Sakarya Turizm Platformu Dernek Başkanı İhsan Mahmutoğulları'ndan oluşan Sakarya Heyeti Cumhurbaşkanı Genel Sekreteri Prof.Dr. Mustafa İsen'i ziyaret etti.

 

Heyet adına açıklamalarda bulunan SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Akgün Altuğ, ilimizin sahip olduğu turizm değerlerinin tanıtılması amacıyla Sakarya Turizm Platformu  tarafından yürütülen çalışmalar hakkında İsen'e bilgiler verdi. Ayrıca, 11-14 Şubat 2010 tarihleri arasında İstanbul Beylikdüzü TÜYAP Fuar Merkezinde yapılacak olan EMITT 2010 TURİZM FUARI'na katılmayı planladıklarını belirten Altuğ,  bu fuarda açılacak stant ile ve İstanbul'daki önemli yerlerde yapacakları billboard ilanlarıyla ilimizi her yönüyle tanıtmayı planladıklarını dile getirdi.

 

Şehir merkezinde bulunan Eski Ticaret Lisesi (Defterdarlık) binasının Sakarya Müzesi ve Turizm Information Ofisi yapılması konusunda Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Zeki Toçoğlu ile görüştüklerini ve kısa zaman içerisinde bu binanın faaliyete geçeceğinin bilgisini veren Altuğ, sayın İsen'in ilimizde yapılan bir çok faaliyete önemli katkılar verdiğini ve bu katkılarından dolayı kendisine şükranlarını sunduklarını belirterek bundan sonraki dönemde de bu katkıların artarak devam etmesini beklediklerini ifade etti.

 

Altuğ ayrıca, YÖK üyeliğine atanan Sayın İsen'in ilimiz için önemli bir şans olduğunu, ilimizde ikinci bir üniversite kurulması yönünde yapılan çalışmalarda kendisinden olumlu destekler göreceklerine inandıklarını belirtti.

 

Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Prof.Dr. Mustafa İsen, heyetin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Sakarya'nın gerek turizm ve gerekse kültürel gelişmesine yönelik yapılan çalışmalarda yer almaktan ve destek vermekten mutluluk duyduğunu belirten İsen, ilimizdeki sosyo kültürel hayata verdikleri desteğin artarak devam edeceğini belirtti.

 

 

Haber Tarihi : 29/1/2010
PAYLAŞ
Son Haberler ::