SAİTEM ekibi EVRİM 2 araçları ile birlikte SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul'u ziyaret ettiler.

Sakarya Üniversitesi İleri Teknolojiler Uygulama Topluluğu (SAİTEM) topluluğu Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul'u makamında ziyaret ederek elektrik enerjisi ile çalışan EVRİM 2 aracının yurtdışında temsil edilebilmesi için verdikleri katkılardan dolayı teşekkür ettiler.

SATSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Günay Güneş ve Orhan Yılgenci, Yönetim Kurulu Üyeleri; Emrullah Terzioğlu, Ömer Arslan, Ertuğrul Öztürk, Fatma Aygün Kahya, Burhan Akçam, Yunus Tever ve Murat Can'ın bulunduğu ziyarette Sakarya Üniversitesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Fatih Üstel ve SAİTEM adına topluluğun temsilcisi Volkan Çetin Evrim 2 adı ile bilinen elektrik enerjisi ile çalışan aracı tanıttılar.

AVRUPA YEDİNCİSİ TÜRKİYE BİRİNCİSİ

Topluluğun Temsilcisi Volkan Çetin, Evrim 2'yi tanıtan Volkan Çetin geçtiğimiz günlerde 27 farklı ülkeden 200'den fazla takımın yarıştığı ve Türkiye'den de 13 topluluğun katıldığı “Shell Eco Marathon” yarışmasında Türkiye birinciliği ve Avrupa yedinciliği kazandıklarını belirterek hedeflerinin öncelikle bundan sonraki yarışmada Avrupa birinciliği olduğunu ifade etti.

 Evrim 2 aracının 1Kwh'lik ve 23 kuruşluk elektrikle 140 km yol kat ettiğini ve aracın %90 yerli olduğunu belirterek üretiminde yerli ürünlerin kullanıldığını ve Türkiye'nin en verimli elektrik arabası olduğunu belirten SAİTEM üyeleri SATSO Binası önüne getirdikleri EVRİM 2 hakkında Kösemusul'a bilgi verdiler.

SATSO'YATEŞEKKÜR
SAİTEM adına konuşan Prof. Dr. Fatih Üstel, "Projemize katkılarından dolayı SATSO'ya teşekkürlerimizi sunuyoruz. Desteklenmemiz ilerlememiz açısından çok önemliydi. Üniversitemiz bünyesinde çalışmalarını sürdüren SAİTEM ekibi başta otomotiv sektörü olmak üzere birçok sanayi dalında ülkemizin gurur kaynağı olma yolunda emin adımlarla ilerlemektedir. Evrim 2 ile ülkemiz yurt dışında başarı ile temsil edildi.

YERLİ OTOMOBİLE ÇOK AZ KALDI

SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul, genç girişimcilik ruhlarının desteklenmesinin ülke ekonomisi ve sanayisi için önemli olduğunu ifade ederek "Gençlerin desteklendiği takdirde ortaya Evrim 2 gibi araçlar ve uluslar arası başarılar ortaya çıkıyor" dedi.

Kösemusul yüzde 90'ı yerli üretim olan aracı inceleyerek “Bizim yerli otomobil üzerine çalışmalarımız var bu bağlamda yüzde 90'ı yerli aracı Sakarya üretti. Bu çok önemli bir adımdır. Ar-Ge çalışmalarımızı güçlendirerek iş dünyamızın babayiğitlerine güçlü ve sağlam bir alt yapı hazırlamaya devam etmeliyiz. Gençlerimizin kendi imkanları ve bizlerin ufak katkıları ile yaptıkları yerli araç ve elde ettikleri başarı herkes örnek olsun, tamamı yerli otomobil üretmeye az kaldı” dedi.

Kösemusul, ulusal ve uluslar arası platformda hem ülkemizi hem de ilimizi temsil eden başarılı ekibi tebrik ederek başarılarının devamını dedi.

Haber Tarihi : 23/7/2013
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::