İstanbul Sanayi Odası (İSO), Türkiye'nin 2012 yılındaki ikinci 500 büyük sanayi kuruluşunu açıkladı. İstanbul Sanayi Odası'nın (İSO) verilerine göre ikinci en büyük 500 şirketi arasında Sakarya'dan 15 firma yer alıyor.

Konu ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul şunları dile getirdi:

İstanbul Sanayi Odası tarafından her yıl açıklanan Türkiye'nin ilk ve ikinci 500 firma raporu Türk ekonomisi adına önemli bilgiler sunuyor. Türkiye'nin ilk 500 Büyük Sanayi Kuruluşu 2012 yılı Raporu'na göre ilk 500 sanayi kuruluşu arasında bağlı bulunduğu bağlı bulunduğu oda Sakarya olan toplam 15 firma yer aldı. Firmalarımızı tebrik ediyor, bize bu gururu yaşattıkları için teşekkür ediyorum.

Söz konusu araştırma sonucunda Sakaryalı firmalarımızın bu ilk ve ikinci 500 listesinde geniş yer alması, ilimizin sanayi alanındaki gayretlerini bir kez daha ortaya koyuyor.

Geçtiğimiz yıl verilerine dayanılarak yapılan ve Türkiye sanayisi adına önemli verilerin yer aldığı Türkiye'nin ilk ve ikinci büyük 500 sanayi kuruluşu raporu ve 2013 yılı aylık ihracat rakamları gösteriyor ki dünyanın içinden geçtiği dar boğazdan Türkiye ve Sakarya en minimum seviyede etkilenme gayreti içindedir.

Bu manada değerlendirmek gerekirse ilk ve ikinci 500 listesinde yer alan firmalarımızı tebrik ediyor tüm üyelerimize örnek olmasını ümit ediyorum. SATSO olarak üyelerimizin başarılı çalışmalarının devamlılığı adına çalışmalarımız devam edecektir."

Türkiye ve dünya ekonomisinin mevcut durumuna da göndermede bulunan Kösemusul;

“Gerek finansal makroekonomik göstergeleri gerek mevzuat altyapısı gerek teknik altyapısı gerek yetişmiş insan gücü ve iş dinamizmi itibarı ile Türkiye göreceli avantajlara sahip. Elbette bugün dünya zor bir dönemden geçiyor, ülkemiz de bu durumdan etkileniyor. Ancak güçlü mali yapısı ve disiplinli politikaları ve tedbirli özel sektörü sayesinde büyük bir darboğaza girmeyeceği de tahmin ediliyor.

2013 yılı ekonomik olarak uzun bir süredir sağlanmaya gayret edilen ekonomik istikrarın korunduğu bir yıl olarak geçmektedir. Avrupa'da yaşanan ekonomik problemlerin çözüm bulması ve Ortadoğu ve Kuzey Afrika ülkelerinde yaşanan siyasi çalkantıların sonlanması ile bu istikrar ortamının daha da iyileşeceği de bekleniyor. Ümidimiz bu süreçte ülkemiz ve ilimizin güçlü ekonomik yapısını koruyarak gereken tedbirlerle ilerlemesini devam ettirmesidir” dedi.

 

 

İkinci 500'de yer alan Sakaryalı Firmalar şöyledir:

Onduline Avrasya İnşaat Malzemeleri San. ve Tic. A.Ş.

Toyota Boshoku Türkiye Otomotiv San. ve Tic. A.Ş.

Della Gıda San. ve Tic. A.Ş.


As Tavukçuluk Tarım İşletmeleri San. ve Tic. Ltd. Şti.

Arma Filtre Sistemleri San. ve Tic. A.Ş

Ege Kimya San. ve Tic. A.Ş.

Oğuz Gıda San. ve Tic. A.Ş.

Akpa Alüminyum Plastik San. ve Tic. Ltd. Şti.

Gizem Seramik Frit ve Glazür San. ve Tic. A.Ş.

Subor Boru San. ve Tic. A.Ş.

Sarılar Dış Ticaret Ltd. Şti.


Pınar Su San. ve Tic. A.Ş.


Berke Plastik San. ve Tic. A.Ş

Yıldız Granini Meyve Suyu San. ve Tic. A.Ş.

Formfleks Yalıtım Ürünleri San. ve Tic. A.Ş.

Haber Tarihi : 26/8/2013
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::