14. Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı (EMITT) ziyaretçilerini ağırlamaya başladı.  Dünyanın ve Türkiye'nin dört bir yanındaki otelleri, acenteleri, işletmecileri, girişimcileri, turizm profesyonellerini ve tatilseverleri buluşturan bu platformda  60 ülkeden yaklaşık 3 bin katılımcı yer alıyor.

Sakarya'nın sahip olduğu tarihi ve kültürel miras, doğal güzellikler, yöresel tatlar ve el sanatları Emitt 2010'da yerli ve yabacı ziyaretçilere tanıtılarak ilin turizmden aldığı payın artırılması hedefleniyor.

Sakarya Valisi Hüseyin Atak, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Sakarya Üniversitesi Rektörü Mehmet Durman, Karasu Kaymakamı Murat Duru, SATSO Meclis Başkanı Engin Özkoç, SATSO Yönetim Kurulu Başkanı A.Akgün Altuğ ve SESOB Başkanı Hasan Alişan, İl Kültür ve Turizm Müdürü Hüseyin Yorulmaz, Adapazarı Belediye Başkanı Süleyman Dişli, Hendek Belediye Başkanı Ali İnci, Karasu Belediye Başkanı Mehmet İspiroğlu, Taraklı Belediye Başkanı Tacettin Özkaraman ile çok sayıda davetlinin katılımı ile açılan Sakarya standında  ilimizin turizm değerleri tanıtılıyor. 

Dünyanın en önemli 10 turizm etkinliğinden biri olarak kabul edilen Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı'nda, sektörleri harekete geçirme özelliği bulunan turizm sektörünün ekonomiyi canlandırmada üstlendiği önemli rolün bilincinde olan  Türkiye'den 100'ü aşkın il ve belde de yerini almış durumda.

Bu illerden biride SAKARYA. Bir çok ilin yanı sıra Sakarya'da EMITT aracılığıyla ismini uluslararası arenada daha da bilinir kılmak amacıyla fuarda yerini aldı. Sakarya Turizm Platformu çatışı altında 240 metrekarelik bir alanda Sakarya Valiliği, Sakarya Büyükşehir Belediyesi, SATSO ve Sakarya Üniversitesi ile Adapazarı, Hendek, Karasu, Sapanca ve Taraklı İlçe belediyelerinin katılımıyla açılan stantlarda ilimizin turizm değerleri  tanıtıyor. Ziyaretçilere ilimizi tanıtıcı broşürler ve metaryeller ücretsiz olarak dağıtılıyor. Bunun yanısıra, Sakarya standını ziyaret eden ziyaretçilere ikram edilen yöresel tatlarımızlada  ziyaretçilerin dimağlarında iz bırakmak hedefleniyor.  Özelikle ziyaretçileri ikram edilen kaymaklı kabak tatlısı, Islama Köfte, Sakarya fındığı ve diğer yöresel ürünler yoğun ilgi görüyor. Diğer yandan ilimizin tarihiyle özdeşleşmiş yöresel el sanatlarımızın örnekleri yoğun ilgi görüyor. ayrıca ilimizin diğer turizm değerlerinden Acarlar Longozu, Maden Deresi ve Şelalesi, Karasu-Kocaeli sahilleri, Poyrazlar Gölü ve Saklıgöl gibi doğal güzellikler, Justinianus Köprüsü, tarihi Taraklı Evleri ve Geyve gibi Osmanlı dönemi yerleşim yerlerindeki geleneksel yaşam tarzları ve Hendek Bayraktepe gibi tarihi mekânlarda ziyaretçilere tanıtıllıyor.

Fuarda ilimizi tanıtmak adına açılan bu stantlar sayesinde  tarihi ve kültürel mirasımız, ilimizin sahip olduğu doğal güzellikler, yöresel tatlarımız ve el sanatlarımız kısacası ilimize turizm zenginliği katan tüm unsurlar ve değerler ziyaretçilerin beğenisine sunuluyor.

Fuarın ilk günü olmasına rağmen Sakarya standına oldukça yoğun ilgi gösterilmesi de ayrı bir mutluluk kaynağı. 
Sakarya Turizm Platformu altında faaliyet gösteren tüm kurum ve kuruluşlar ile meslek odaları birlikte çalışmanın meyvelerini kısa zamanda alacaklarını belirterek bu ve buna benzer organizasyonlarda yer alarak Sakarya'nın ismini ve sahip olduğu değerleri her platformda tanıtmayı hedeflediklerini belirttiler.  
   

İstanbul TÜYAP Beylikdüzü Fuar ve Kongre Merkezi'nde ziyaretçilerini ağırlamaya başlayan EMITT Fuarı 14 Şubat 2010 tarihine kadar ziyaretçilerini ağırlamaya devam edecek.

Haber Tarihi : 11/2/2010
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::