Kösemusul; “Bilgiyi üreten ve etkin kullanan Entelektüel sermayemizi de artırmalıyız”

Üyelerinin global pazarda yer alabilmesi için rekabet güçlerinin artırılması adına her türlü çalışmanın öncüsü olan SATSO hizmeti üyelerinin ayağına getirerek, Türkiye'nin en kaliteli eğitmenleri ve güvenilir kurumları ile müşterek düzenlediği eğitim faaliyetlerini artırarak devam etmektedir.

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası'nda, gelişen ticaret ortamına uyum ve gerekli mevzuatların yakından takip edilmesini sağlamak amacıyla gerçekleştirdiği eğitim programlarını geliştirerek üyelere hizmet etmeye devam ediyor. Bu bağlamda üyelerin güncel değişiklikler ışığında rekabet ortamını doğru okuyabilmeleri ve iş dünyasına doğru entegre edebilmeleri için çok çeşitli alanlarda ve değişik konu başlıkları ile yeni eğitim programları başlatılıyor.

SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul, Sakarya'nın vitesinin yükseltilmesine katkı amacıyla SATSO eğitim takviminde yenilikler yapıldığını belirterek “Sektörde fark yaratarak yaptığı yenilikler ve değişimler sayesinde kendini kanıtlamış olan, mükemmel finansman yapısına, gelişmiş makine, donanım ve bilişim sistemlerine sahip kurumlar bile, bu güçlerini ancak vasıflı ve eğitimli bir işgücünün ellerine teslim ederlerse, uzun vadeli var olabilirler.

Günümüzde var oldukları alanda kalıcı olmak ve pazar payını arttırmak için rekabet eden firmalarda, rekabet şartlarının ve araçlarının hemen hemen aynı olduğu göz önüne alındığında; eğitim, kalıcı olmak ve fark yaratmak adına firmaların aradığı sihirli bir değnektir. Eğitimi bir şirket kültürü haline getiremeyen kurumlar gerekli yeniliklere ve değişimlere zamanında uyum sağlayamaz. Bu durumda gelişen dünya şartlarına uyumsuz ve kendi firmalarını geliştirmekten bihaber olanlar için, sektördeki pazar paylarındaki azalmayla başlayan başarısızlıklar zinciri, sektörde ve piyasada yok olmaya kadar giden tehlikeli bir süreci beraberinde getirir. Fark yaratarak kalıcı olmayı hedefleyen her kurum ve kuruluş bünyesinde barındırdığı personelinin ihtiyaçlarına yönelik gerekli eğitimleri aldırmalıdır.

İşte tüm bu gözlemler ışığında üyelerimizin ihtiyaçlarını ve beklentilerini göz önüne alarak, bireysel ve/veya kurumsal anlamda gelişimlerine katkıda bulunmak adına olabilecek en güçlü kadro ile çıkılabilecek en yüksek düzeyde, en iyi eğitimi vermeyi amaçlıyoruz.

Her zaman dile getirdiğimiz ülkemizin 2023 Vizyonu çerçevesinde önde aktörlerden olabilmek istiyorsak ve ekonomideki payımızın artması için gayret gösteriyorsak Firmaların başarısının başlangıcı ve devamlılığı açısından bilgiyi elde eden, kullanan ve üreten insan zenginliği olan entellektüel sermayemizi de yükseltmeli ve bu entelektüel sermaye ile birlikte ekonomik sermayemizi güçlendirmeliyiz.

Kendini veya çalışanlarını geliştirmeyen işverenin işi zor. Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası olarak bu durumu gördük ve yeni içeriklerle eğitim programımızı zenginleştirdik. SATSO olarak iş hayatının ihtiyacı olan alanlarda eğitimler düzenliyoruz. Eğitimlerimizi günümüzün çok hızlı değişen bilgi ve rekabet koşullarına uygun olarak tamamen güncel ve uygulamalı olarak sunuyoruz.'' dedi.

 

 

 SATSO 2013 Eylül-Ekim-Kasım-Aralık Eğitim Konuları:

1          Finansçı olmayanlar için finans Eğitimi

2          Uluslararası pazarlarda müşteri bulma teknikleri (e-ticaret)

3          Toplum önünde konuşma

4          ISO 10002 müşteri memnuniyeti

5          ISO 22000 gıda güvenliği bilgilendirme

6          Motivasyon ve özgüven geliştirme programı

7          Sosyal girişimcilik

8          Yöneticilikte yol haritası

9          Kurumsal yapılanma

10       Sigortacılık, sosyal güvenlik ve bireysel emeklilik

11       Üretimde maliyet düşürme teknikleri

12       Hizmet sektöründe müşteri memnuniyeti ve iletişim

13       Akreditif okuma ve inceleme

14       İhracat operasyon uzmanlığı

15       Büro yönetimi ve arşivleme teknikleri

16       Uygulamalı iş değerleme ve performans yönetimi

17       Etkili konuşma ve diksiyon

18       Lobicilik

19       Etkin takım kurma, yönetme ve takımdaşlık

20       İnsan kaynakları eğitim programı

21       Perakende sektörü satış elemanı

22       İlkyardım eğitimi

 Kösemusul son olarak “Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası bünyesinde uzun yıllardır geleneksel olarak verdiğimiz SATSO Eğitim programımızı geliştirerek üyelerimizin istifade edeceği ve aktif bir şekilde iş dünyasında kullanabileceği bilgiler dahilinde hazırladık. İktisadi Araştırma ve Eğitim Birimimizle üyelerimize eğitim anlamında katkılarımız devam edecek. Ekim Kasım Aralık dönemi eğitim konu başlıkları ile ilgili detaylı bilgi almak yararlanmak isteyen işletmelerimiz SATSO ile bağlantı kurabilirler” dedi.

 


Haber Tarihi : 19/9/2013
PAYLAŞ
Son Haberler ::