2010 Hannover  Uluslararası  Sanayi Fuarına  Katılmak İsteyen Üyelerimizin Dikkatine...

 

SATSO, üyelerini her sene birçok ülkeden farklı sektörleri buluşturan, ticaret ve işbirliği imkanları sunan  Hannover Messe'ye götürecek.

 

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası 19–23 Nisan 2010 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan Hannover Uluslararası Sanayi Fuarı'na 20 m2'lik bir standla iştirak edecek. Bu stand aracılığıyla Odamız üyesi firmaların tüm bilgileri fuar  ziyaretçileri ile paylaşılacak. Aynı zamanda bu standda ilimizin tanıtımı yapılarak yatırım avantajları uluslar arası yatırımcılara anlatılacak.  

60'ı aşkın ülkeden yaklaşık 6.200 katılımcının iştirak edeceği ve 224.800 m2'lik alanda ürünlerin sergileneceği fuarı 250 bin kişinin ziyaret etmesi bekleniyor. Böylesine önemli bir fuarda Odamız üyesi firmalarında tanıtımlarının yapılabilmesi için, firmalarımıza ait dokümanların SATSO standında sergilenmesi planlanıyor. Bu itibarla üyelerimizin ilgili tanıtım dokümanlarını Odamıza ulaştırmaları gerekmekte.   

 

70 KİŞİLİK KONTENJAN

 

SATSO,  ayrıca yapacağı organizasyon ile Hannover Sanayi Fuarı'na 70 kişilik bir grubu götürmeyi hedefliyor. Bu doğrultuda konaklama için gerekli ön otel rezervasyonları da şimdiden yapılmış durumda.

 

KONAKLAMA

20-24 Nisan tarihleri arasında (4 gece-4 gün) gerçekleştirilecek olan Hannover Sanayi Fuarı Ziyaret Programında şehrin tam merkezinde yer alan Crowne Plaza Otel'de konaklama yapılacak.  

 


KONAKLAMA ÜCRETİ

Konaklama ücreti; gidiş dönüş uçak bileti, oda kahvaltı, yurt dışı çıkış harcı, havalimanı vergileri dahil olmak üzere;
-         İki Kişilik Odada Kişibaşı Fiyat      : 1.000 Euro
-        Tek Kişilik Oda Fiyatı                     : 1.500 Euro'dur. 

 


SON BAŞVURU TARİHİ

19–23 Nisan 2010 tarihleri arasında gerçekleştirilecek Hannover Messe Sanayi Fuarı'na Odamızın yaptığı organizasyon ile katılmak isteyen üyelerimiz için son başvuru tarihi 31 MART 2010'dur.
 

HANNOVER SANAYİ FUARINDA B2FAİR İKİLİ İŞ GÖRÜŞMELERİ

Almanya'nın Hannover kentinde düzenlenecek olan fuara, enerji iletimi, akışkan gücü, enerji, bilgi teknolojileri hizmetleri, laboratuar için vakum teknolojisi, yüzey teknolojisi ve nanoteknoloji, yenilenebilir enerji, üretim, otomasyon, süreç otomasyonu, endüstriyel otomasyon, yapı, enerji santralleri, bitki, sıkıştırılmış hava bileşenleri, tekstil, otomotiv yan sanayi, demirçelik, kimya, plastik sektörleri katılacak.

B2Fair organizasyonu ile 20-22 Nisan tarihleri arasında  ikili iş görüşmelerinin gerçekleştirileceği Hannover Sanayi Fuarında,  ABİGEM Doğu Marmara tarafından ikili görüşme platformu organize edilecek.

Bu organizasyona  dâhil olmak isteyen firmalar, yeni pazar bulma, kendini tanıtma, teknoloji transferi ve teknolojik, ticari iş birlikleri yapmak için firmalarla bir araya gelecek. Firmalar önceden belirlenmiş görüşme ajandaları ile yabancı firmalar ile yüz yüze görüşüp yeni iş birliklerine adım atabilecekler.

20 - 22 Nisan 2010 tarihlerinde 3 gün süre ile gerçekleşecek olan ikili görüşme platformuna katılmak için son kayıt tarihi 1 Mart 2010'dur.

Mart ayı itibariyle katılımı kesinleşen firmalar Avrupa İşletmeler Ağı ortağı ABİGEM Doğu Marmara tarafından verilen danışmanlık hizmetleri doğrultusunda görüşmelere hazırlanacak ve görüşme takvimi oluşturulacak.

 

 

 

 

 Başvuru Sahibinin Hazırlaması Gereken bilgi ve belgeler
Aşağıda Çağrı Merkezimiz aracılığı ile yaptığınız Almanya Büyükelçiliği/Başkonsolosluğu vize başvurusu ile ilgili randevu detayları ve randevu esnasında yanınızda götürmeniz gereken evraklar bulunmaktadır.

 

Ad :      
Soyad  :      
Pasaport No  :      
Başvuru Yeri  :      
Vize Tipi       : Ticari Vize
Randevu Tarihi  :      
Pin No          :      
1.      [  ]  Evraklar şahsen teslim edilmeli.(Son 2 yıllık-(2008-2009 yılı) Schengen vizesi olmayanlar için)
2.      [  ]  Pasaportta, vize basılabilmesi için, VİZELER sayfasından en az 1 sayfanın boş olması gerekiyor.

3.      [  ]  En az 6 ay geçerli Pasaport

4.      [  ]  1 adet vize müracaat formuna ek beyanname aslı. (web den, matbuu evrak olarak temin edilebilir)
5.      [  ]  2 adet Biometrik vesikalık resim

6.      [  ]  Başvuru sahibinin kimlik fotokopisi

7.      [  ]  Var ise eski Pasaportlar sunulmalı.

8.      [  ]  1 adet Schengen vizesi Başvuru Formu(SATSO Vize Bölümü  tarafından doldurulacak)

9.      [  ]  Tüm Schengen ülkelerinde geçerli, Seyahat ve Sağlık Sigortası aslı ve fotokopisi.

10.     [  ]  Son okul Diploması aslı ve fotokopisi
11.     [  ]  Başvuran tarafından imzalanmış, Seyahat ve sağlık sigortası beyannamesi aslı
12.     [  ]  Şirketinizin Almanya ile önceden iş bağlantısı var ise, kanıtlayan belgelerin aslı ve fotokopisi.
13.     [  ]  İşveren tarafından düzenlenmiş, imza yetkilisi tarafından imzalanmış Garanti Yazısının aslı(SATSO Vize Bölümü  tarafından doldurulacak)
14.     [  ]  Bağkur sigorta dökümü VE son 3 aylık bağkur prim makbuzları aslı ve fotokopisi
15.     [  ]  Almanyada bulunan ve ziyaret edilecek olan şirketin Davet yazısı fotokopisi
16.     [  ]  Şirketin imza sirküleri fotokopisi.
17.     [  ]  Ticari Sicil Gazetesinin şirketinizi ilgilendiren kısmının fotokopisi(SATSO  Vize Bölümü  tarafından hazırlanacak)
18.     [  ]  6 aydan eski olmayan, Ticaret Odası kaydı veya Esnaf Odası kaydı aslı ve fotokopisi(SATSO Vize Bölümü  tarafından hazırlanacak)
19.     [  ]  6 aydan eski olmayan Faaliyet Belgesi aslı ve fotokopisi(SATSO Vize Bölümü   tarafından hazırlanacak)
20.     [  ]  Vergi levhası fotokopisi
21.     [  ]  SSK İşe Giriş veya Noter Tasdikli İş Mukavelesi veya Ticari Sicil Gazetesi aslı ve fotokopisi
22.     [  ]  SSK hizmet dökümü veya Bağkur sigorta dökümü fotokopisi
23.     [  ]  Vize İşlem ücreti, 60 Euro dur

Uyarı :
Lütfen randevu saatinizden 20 dk önce konsolosluga geliniz.
Vize gişesine başvurmadan vize bölümü iç avlusunda bulunan UPS Servisine müracaat ediniz ve pasaportunuzun iadesi ile ilgili tüm bilgileri oradan ediniz, UPS hizmet bedeli 13 ile 18 YTL arasındadır ve nakit ödenmek zorundadır.
Başvuruya gittiğinizde yanınızda cep tel. büyük çanta, eşyalar getirmeyiniz, bunları emanet edebileceğiniz bir yer bulunmamaktadır.
Size belirtmiş olduğumuz tüm genel evrakları eksiksiz olarak yanınızda getirmeniz gerekir ancak başvuruya gittiğinizde gişedeki konsolosluk görevlisi özel durumlardan dolayı ek evrak talebinde bulunabilir.
Vizeyi teslim aldığınızda vize üstündeki bilgilerin, özellikle vizenin geçerlilik tarihleri ve ad - soyad bilgilerin doğruluğunu hemen kontrol ediniz. Şayet hatalar mevcut ise, derhal vize bölümüne başvurmalısınız.
Not: Yukarıdaki bilgileri www.iks.com adresinden teyit edebilirsiniz.
Saygılarımızla,
Almanya Büyükelçiliği/Başkonsolosluğu Vize Bilgi ve Randevu Servisi

 

Almanya vizesi için gerekli olan evraklar

 

       Vize için gerekli belgeler gezi tarihinden en az 15 gün öncesine kadar teslim edildiği takdirde, işlemler tarafımızdan yürütülür. Vize ücretleri pasaport hamiline aittir. Vize işlemlerini yüklenmek firmamızın sadece bir hizmeti olup, vize alma garantisi anlamını taşımamaktadır. Dolayısıyla, kişilerin kendileri ile ilgili sorunlarından ötürü konsolosluklarca vize verilmemesi veya vizenin yetiştirilememesi nedeniyle firmamız sorumlu tutulamaz.         

       Aşağıda dökümünü bulacağınız vize için gerekli evraklar, firmamızın değil, konsoloslukların, başvuruların acenta aracılığı ile yapılmış olmasına bakılmaksızın, gerekli olan vizeleri vermeleri için iştemiş olduğu evraklardır. Bu evraklardan herhangi birinin bulunmaması durumunda ise konsolosluklarca işlem yapılmayıp, tamamlanması istenmektedir. İstenmiş olan belgelerin eksiksiz olarak hazırlanıp bir defada gönderilmesi gerekmektedir.

Biyometrik resim hazırlama şablonunu görmek için lütfen tıklayınız...

       Firma Sahipleri İçin:

*     Firmanın başlıklı kâğıdına, sirkülerde imza yetkisi olan kişilerin imzalayacağı şirket yazısı (Bu yazıda firmadaki görevi, seyahat tarihi, seyahat amacı, ziyaret edilecek firmanın adı adresi ve “Schengen Devletlerine yapılacak seyahatlerde kaza hastalık vb. durumunda oluşabilecek tüm masraflar derhal firmamız tarafından karşılanacaktır” şeklindeki bir açıklamayı istemektedir).

*     Firmanın imza sirküleri fotokopisi

*     Firmanın ticaret odası, sanayi odası veya esnaf derneklerinden alacağı faaliyet belgesi aslı (Alınış tarihi 6 Aydan eski olmamalıdır).

*     Firmanın vergi levhası (Güncel olan, eski değil)

*     Firmanın ticari sicil gazetesinde şirketteki ortaklık yüzdelerinin göründüğü kısma ait fotokopi,

       Çalışanlar İçin:

*     Firmanın başlıklı kâğıdına, sirkülerde imza yetkisi olan kişilerin imzalayacağı şirket yazısı (Bu yazıda firmadaki görevi, seyahat tarihi, seyahat amacı ve “Schengen Devletlerine yapılacak seyahatlerde kaza hastalık vb. durumunda oluşabilecek tüm masraflar derhal firmamız tarafından karşılanacaktır” şeklindeki bir açıklamayı istemektedir),

*     Firmanın imza sirküleri fotokopisi,

*     Firmanın ticaret odası, sanayi odası veya esnaf derneklerinden alacağı faaliyet belgesi aslı (Alınış tarihi 6 Aydan eski olmamalıdır),

*     Firmanın vergi levhası fotokopisi (Güncel olan, eski değil),

*     Firmanın ticari sicil gazetesi fotokopisi,

*     Sigorta işe giriş bildirgesi fotokopisi,

*     http://app.sgk.gov.tr/SigortaliHizmet/amp/ Adresinden indireceği ssk prim hizmet dökümü,

       Devlet Memurları İçin:

*     Seyahat tarihi, seyahat amacı, ev adresi ve telefon numarasının üzerinde bulunacağı bir dilekçe (Seyahat turistik amaçlı ise “Schengen Devletlerine yapılacak seyahatlerimde kaza hastalık vb. durumunda oluşabilecek tüm masraflarım derhal tarafımca karşılanacaktır” cümlesi de bulunacak şekilde) istemektedir.

*     Çalıştığı kurumdaki görevi, seyahat tarihleri, seyahati ile ilgili görevlendirme var ise alacağı ödeneğin bilgisi ile “Schengen Devletlerine yapılacak seyahatlerinde kaza hastalık vb. durumunda oluşabilecek tüm masrafları derhal kurumumuz tarafından karşılanacaktır” şeklinde açıklama, turistik veya aile ziyaretinde ise seyahat tarihleri arasında izinli olduğunu belirtir yazı,

*     Son maaş bordrosu orjinali,

*     Gelir durumunu gösterir evrakların fotokopileri (Özellikle şahsi banka cüzdanı, intenet çıktısı olursa banka şubesine imzalattırılıp kaşelettirilmesi ve imza atanların imza örnek fotokopileri gerekli).

       Emekliler İçin:

*     Seyahat tarihi, seyahat amacı, “Schengen Devletlerine yapılacak seyahatlerimde kaza hastalık vb. durumunda oluşabilecek tüm masraflarım derhal tarafından karşılanacaktır” şeklinde açıklama, ev adresi ve telefon numarasının üzerinde bulunacağı bir dilekçe istemektedir,

*     Emeklilik belgesi fotokopisi,

*     Gelir durumunu gösterir evrakların fotokopileri (Özellikle şahsi banka cüzdanı, intenet çıktısı olursa banka şubesine imzalattırılıp kaşelettirilmesi ve imza atanların imza örnek fotokopileri gerekli).

 

 

Dikkat edilmesi gereken önemli ayrıntılar

İlk defa Schengen vizesi alacaklar:

*     Yeni alınmış ve içinde Schengen vizesi bulunmayan pasaportlarda, muhakkak eski pasaportunda beraber istenmesi gerekmektedir. Eski pasaportunda olmaması durumunda Emniyet Müdürlüğü Pasaport Dairesinden “Protokol” yani bugüne kadar gerçekleştirilmiş bütün pasaport işlemlerinin dökümü, son mezun olduğu okuldan diploma fotokopisi gerekmektedir.

*     Son iki yıl içinde 2 kez alınmış ve ikisinde de kullanılmış Schengen vizesi yok ise başvuru şahsen yapılmak zorundadır.

Pasaport:

*     Hamili tarafından imzalanmış (İmza eski ve değişmiş ise yeni bir imza atılarak eski imza tükenmez kalemle üzerine çarpı işareti yapılarak iptal edilmelidir.), en az 6 ay geçerli ve boş vize yaprağı (Sadece “vizeler”) bulunan pasaport.

Fotoğraf:

*     Kesinlikle 6 aydan eski olmayan, arkadaki fon beyaz olacak şekilde 2 adet biometrik fotoğraf.

Münferit ve Ticari vizeler:

*     İş seyahati, kültürel ve transit amaçlı seyahatlerde aracı kurumlarca başvuru yapılırken turistik ve aile ziyareti ile aile birleşimi başvuruları şahsen yapılmaktadır.

*     İş seyahati ise detay içeren davetiye faksı,

*     Uçak bileti ve otel rezervasyonu, evde kalacak ise belediyeden onaylı istek ile aile nufus kayıt örneği aslı ve fotokopisi,

*     30 Bin Euro veya eşdeğeri temitatlı, bütün Avrupa ülkelerini kapsayacak ve seyahat tarihini kapsayacak şekilde özel seyahat sigortası poliçesi fotokopisi.

*     Bayi organizasyonlarında, gidiş amacı belirtilmiş bir ön yazı ile tüm katılımcıları kapsayan isim listesi ve detay içeren bir seyahat programı gerekmektedir.

Eş ve Çocuklar:

*     Evli olanlardan evlilik cüzdanı fotokopisi,

*     Öğrencilerden öğrenci belgesi,

*     Eşlerden geçerli vizesi olanların vize fotokopileri,

*     Onsekiz yaş altı çocuklarda anne ve babanın noterden alacakları 6 aydan eski olmayan muvaffakatname fotokopisi.

*     Eş, çocuk ve çalışamayacak durumda olanlar, ailede geçimleri kimin tarafından karşılanıyor ise o kişinin evrakını tamamlamak durumundadır.

 

Konuklar:

*     Beraberinde konuk getirecek müşterilerimiz bu kişiler için ailede geçimleri kimin tarafından karşılanıyor ise o kişinin evraklarını tamamlamak durumundadır.

Vize formu:

*     Vize başvuru formları hamili tarafından boşluk bırakmaksızın doldurulup imzalanmalıdır, (16 Yaşından küçük çocuklarda ise bu formların doldurulduktan sonra hem anne hemde baba tarafından imzalanması gerekmektedir.)

*     Vize başvuru formları talep ettiğiniz takdirde adresinize gönderilecektir.

 

.

Haber Tarihi : 15/2/2010
PAYLAŞ
Son Haberler ::