Sakarya ihracatta geçen yılın aynı ayına göre yüzde 94,4 artış gösterdi.

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından açıklanan ihracat rakamları hem Türkiye hem Sakarya'yı memnun etti.

Sakarya'nın geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 94,4'le büyük bir artış gösterdiği ihracattaki çıtasının her geçen gün yükseldiğini dile getiren Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul, ekonominin dinamosu olan ihracatçı iş adamlarının bu başarılı yükselişinin dünyaya örnek olması gerektiğini vurguladı.

Ekim ihracatı 221 milyon dolar

TİM tarafından her ayın ilk günü açıklanan ihracat verileri ile ilgili değerlendirmelerde bulunan SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul, Ekim ayında 221.698 milyon dolar olarak gerçekleşen Sakarya ihracatının,  Eylül ayına göre yüzde 2.42 artış gösterdiğine de dikkat çekti.

Sakarya Büyüyor, Türkiye Büyüyor

Kösemusul yaptığı açıklamada; “Bir ülkeyi taşıyan, yüklerini sırtlanan iş dünyasıdır. İş dünyamızın temel ihtiyacı olan ekonomik parametre, makroekonomik dengelerin istikrarlı sürdürülmesi bu anlamda çok önemlidir.  Sakarya büyüyor, Türkiye büyüyor. Uluslararası platformda diğer ülkeler tarafından duruşumuzun olumlu algılamasında en önemli etkenlerden birisi iş dünyamızın gösterdiği çaba ve karşılığındaki başarıdır. Biz artık dünya ülkelerinin ciddi rakibi olan ülkelerden birisiyiz.  Bu itibarla, 2013 yılı içerisinde global anlamda görülen ekonomideki yavaş ilerlemeye rağmen ilimiz ve ülkemizin ihracat rakamları bizleri onurlandırıyor.” dedi.

İstanbul Kocaeli geride kaldı

Ülke ihracatına da değinen Kösemusul; “Ülke genelinde ihracatçı iller sıralamasında geçen yıl 13. sırada yer alan Sakarya, 2013 Ekim ayında 9. sıraya yükseldi. Bu da ilimizin ihracat anlamında ciddi bir yol kat ettiğini gösteriyor. 114 milyon dolar olan 2012 Ekim ihracatı, bugün yüzde 94.4 artışla 221 milyon dolara yükselmiştir. Sakarya ayrıca, ihracat artışında geçen yılın aynı ayına göre İstanbul ve Kocaeli'den öne geçti. Bu bağlamda, TOYOTA'yı ve tarımı, sanayisi, tarıma dayalı sanayisi, turizmi, ticareti ile her alanda ilerleyen bir kentin öncüleri olan Sakarya iş dünyasını tebrik ediyorum.” şeklinde konuştu.

Haber Tarihi : 1/11/2013
PAYLAŞ
Son Haberler ::