TOBB Ticaret ve Sanayi Odaları Konseyi Başkan Yardımcısı Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul, TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu'nun ev sahipliğinde, Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı'nın katılımıyla gerçekleşen TOBB Ticaret ve Sanayi Odaları Konseyi ve Ticaret Odaları Konseyi Müşterek Toplantısı ve Türkiye-Azerbaycan İşbirliği Toplantısı'na katıldı.

2023 Hedefleri

Müşterek Toplantının açılışında konuşan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Hisarcıklıoğlu, “Biz kamudan tek bir şey istiyoruz. Bizim iş yapma şartlarımız, rakiplerimizle, rekabet ettiğimiz ülkelerin şartları ile aynı standartlara getirilsin. Biz o zaman Türkiye'yi, dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri yaparız diyoruz. Bunun yolu da yapısal reformları hızla tamamlamaktan geçiyor” diye konuştu.

İstişare ve Diyalogla

Müşterek Konsey Toplantısı'nda TOBB Ticaret ve Sanayi Odaları Konseyi Başkan Yardımcısı Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul, konsey sözcüsü olarak bir konuşma yaptı. Tüketicinin Korunması Kanunu ve Perakende Yasası ile ilgili görüş belirten Başkan Kösemusul, “İş dünyası olarak istişare ve diyaloğun devamı ile birlikte 2023 hedeflerine daha kolay ulaşacağız. Gayretli çalışmalar için Sayın Bakanımız nezdinde Sayın Başbakanımıza ve hükümetimize çok teşekkür ediyoruz. Ülkemiz için hayata geçirilen yatırımları takdirle karşılıyoruz” ifadelerini kullandı.

Ekonomi Büyüyor, Refah Düzeyi Artıyor

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı ise Başkan Kösemusul ve konsey üyelerini dikkatle dinledi. Türkiye'nin 10 yıl sonrasını, 2023'ü bugünden planladığına ve bu çerçevede hedefler ortaya koyabildiğine dikkati çeken Yazıcı, "Olumsuz küresel ekonomik koşullara rağmen Türkiye, bölgesinde güven ve istikrarın sembolü olmaya devam ediyor. Türkiye ekonomisinin büyüdüğünü ve refah düzeyinin arttığını memnuniyetle görmekteyiz" dedi.

Kanunda İkincil Düzenleme 6 ay içinde

Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun Tasarısı'nın geçtiğimiz günlerde TBMM'de yasalaştığını hatırlatan Yazıcı, şöyle konuştu: "Tüketicinin Korunması Kanunu çok boyutludur. Bir taraftan tüketicinin hak ve hukukunu korumayı hedefledik ama aynı zamanda tüketicinin korunması demek üretimin de korunması anlamına gelir. Tüketici hakları konusundaki bilinci ve duyarlılığı ne kadar artırırsanız ona sunulacak ürünün niteliği ve hizmetin kalitesini de o kadar artırıyorsunuz demektir."

Katılımcı Anlayışla

Bakan Yazıcı, Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun ile ilgili ikincil düzenlemeleri 6 ay içinde gerçekleştireceklerini de kaydetti. Perakende Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun Tasarısı Taslağını da hazırladıklarını ve bakanlığın internet sitesinde görüşe açtıklarını anımsatan Bakan Yazıcı, "Taslakta yer alan hususlar aynen gerçekleşecek anlamında değil. Bunlar müzakereye açık. Bu süreçte katılımcı anlayışla, yapılacak tartışmalarla nihai şeklini alacak" ifadelerini kullandı.

Azerbaycan İşbirliği Toplantısı

Türkiye-Azerbaycan İşbirliği toplantısı ise TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu'nun ev sahipliğinde TOBB Birlik Merkezi'nde gerçekleştirildi. Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul'un iştirak ettiği toplantıya, Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı'nın yanı sıra, Azerbaycan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in resmi ziyareti çerçevesinde Türkiye'de bulunan Azerbaycan Başbakan Yardımcısı Abid Şerifov, Ekonomik Kalkınma ve Sanayi Bakanı Şahin Mustafayev, Ulaştırma Bakanı Ziya Memmedov, İletişim ve Bilgi Teknolojileri Bakanı Ali Abbasov, Enerji Bakanı Natig Aliyev ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Selim Müslümov katıldı.​

Ortak Kaderden Ortak Zenginliğe

Toplantıda iki ülke arasındaki işbirliğinin önemine dikkat çekilirken, yeni dünyanın ticaret hattının şekillenmesi ile Türkiye ve Azerbaycan'ın ortak kaderinin, ortak zenginliğe dönüşeceğinin altı çizildi. Toplantıda Bakan Yazıcı, Türkiye ve Azerbaycan'ın sıkı bağlarla kenetlenmiş kardeş ülkeler olduğunu dile getirdi.

 

 

 


Haber Tarihi : 14/11/2013
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::