Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası 20. Meslek Komitesi (Petrol ürünleri Toptan ve Perakende Ticareti) Makine Mühendisleri Odası Sakarya Şubesi işbirliği ile otogaz istasyonlarında çalışan taşıt dolum personeline (pompacı) sertifikalı teknik eğitim semineri düzenledi.

Önceki süreçlerde Türkiye Makine Mühendisleri Odaları Birliği'ne bağlı makine mühendisleri odası tarafından düzenlenen söz konusu sertifikalı eğitim Türkiye'de ilk defa bir ticaret ve sanayi odası eliyle yapıldı.

Bu anlamda bir ilke imza atan Sakarya Ticaret ve Sanayi odası ilgili meslek grubu olan 20. Meslek Grubuna bağlı üyelere LPG'nin tanımı, özellikleri, yangın, ilk yardım, İş Sağlığı ve İş Güvenliği, istasyonlarda alınması gereken önlemler ve güvenlik tedbirleri konusunda detaylı bilgilerin verilmesini sağladı.

Geçtiğimiz haftasonu, Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Salonu'nda Makine Mühendisleri Odası Kocaeli Şubesi Eğitmeni Yavuz Özer tarafından verilen eğitime yaklaşık 50 kişilik bir katılım oldu.

SATSO 20. Meslke Komitesi Başkanı Haluk Yıldız, Başkan Yardımcısı Cemallettin Çatalbaş ve komite üyelerinin de iştirak ettiği eğitim 2 gün süreyle devam etti.

Eğitimle ilgili değerlendirmede bulunan eğitmen Yavuz Özer “Ülkemizde uzun zamandan beri Tüpgaz olarak kullanılan LPG'nin günümüze dökmegaz ve otogaz olarak kullanımı büyük bir ivmeyle yaygınlaşmıştır. Tekonoloji ve endüstrideki hızlı gelişmeler, ekonomik ihtiyaçlar tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de alternatif yakıtların değişik sektörlerde kullanımını hızla gündeme getirmiştir. Bu bağlamda 5307 sayılı Sıvılaştırılmış Petrol Gazları (LPG) piyasası Kanunu ve EPDK'nın eğitim yönetmeliği çerçevesinde SATSO VE Makine Mühendisleri Odası Sakarya Şubesi işbirliğinde düzenlenen eğitim bir TSO ev sahipiliğinde yapılmış olması sebebiyle de önem taşıyor. Söz konusu teknik eğitim semineri hedefine ulaşarak personelin konu ile bilgi alması ve bilinçli hizmet sunması amacıyla düzenlenmiştir” diye konuştu.

 

Haber Tarihi : 18/11/2013
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::