Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul'un 16 Aralık Pazartesi günü, Meclis Başkanı Akgün Altuğ ve yönetim kurulu üyeleri ile birlikte gerçekleştirdiği basın toplantısının ardından yer alan haberlere ilişkin basın açıklaması aşağıdadır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

"Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı olarak Sakarya'mızın her alanda gelişme kaydetmesinden büyük memnuniyet duyuyorum. Çevreye duyarlı sanayisini ve tarımsal gücünü müşterek yükseltebilen, kaliteli eğitim, sıfır hata politikası ile üretim, güçlü istihdam ve ihracat artışı ile Türkiye'nin yıldızı olan, geleceğe umutla bakan bir Sakarya'ya sahibiz. Son 10 yılda ülke ekonomimizle birlikte şehir ekonomimiz de hızla büyüyor. SATSO olarak projelerimizle fark oluşturuyor, her geçen gün yeni bir başarıya ulaşıyoruz.

SATSO'nun geleceğine ilişkin misyon ve vizyonunu oluşturmak, stratejik amaç ve ölçülebilir hedeflerini saptamak, performanslarını ölçmek için katılımcı yönetim anlayışıyla hazırlamaya başladığımız 2013-2017 yılları arasındaki 4 yıllık süreci kapsayan Stratejik Plan çalışmaları hızla yol alıyor. Meclis üyelerimiz, yoğun çalışma programında 8'er kişilik, 10 farklı masada gruplandırılarak paydaş belirleme-önceliklendirme çalışmaları, misyon -vizyon yenileme çalışmaları, şehrin ve odanın güçlü-zayıf yönleri, fırsat ve tehditlerinin belirlendiği SWOT analizi çalışmaları ile stratejik hedeflerini belirleyen çalışmalar gerçekleştirdi.

SAİGEP, UMEM, 3+1, 7+1, otomotiv projeleri, daha birçok oluşturduğumuz projeler ve attığımız kararlı adımlar sayesinde Sakarya'mız artık takdir edilen bir şehir haline gelmiştir.  Bu başarıda Sakarya Valiliği, Büyükşehir Belediyesi, Üniversite, Milletvekillerimiz, Türkiye'de tesis edilen ve şehrimizde de hissedilen istikrarın katkısı büyüktür.

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası olarak istiyoruz ki; şehrimiz, stratejik konumu ve işbirliği ağlarından güç alan, çok yönlü ekonomik yapısı ile değer üreten, zengin beşeri potansiyeliyle geleceğe yön veren, yaşam kalitesi ile fark oluşturan, insan ve bilgi odaklı, yeniliklere açık, küresel rekabette lider ve sürdürülebilir kalkınmada marka bir şehir olsun. Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası üyeleri, bu hedefe ulaşma yolunda gerçekleştirilecek tüm çalışmalarda Milletvekillerimiz başta olmak üzere tüm paydaşların daha çok katkı sağlamasını arzulamaktadır.

Her zaman ifade ettiğim gibi, Biz, birlikte güçlüyüz. Dünyadaki değişimi algılayıp farkına vararak, ekonomik, sosyal, bölgesel, bilimsel ve teknolojik anlamda, Sakarya'mızı değiştirmeyi amaçlayan projelerin peşinden şehrimizin tüm erkleri hep birlikte koşalım. Değerleri yarışan ve bu yarıştan galip çıkan bir Sakarya için hep birlikte çalışalım."

Haber Tarihi : 16/12/2013
PAYLAŞ
Son Haberler ::