SATSO'nun 90. yılı vesilesiyle sosyo kültürel etkinliklerine bir yenisi daha eklendi.

Birleşmiş Milletler UNESCO Örgütü tarafından desteklenerek hazırlanan bir proje kapsamında "Somut Olmayan Kültürel Mirasımız, Yağcıbedir Halıları" isimli fotoğraf sergisi SATSO Sergi Salonu'nda sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

Serginin açılış töreninde konuşan Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul, SATSO'nun sosyal sorumluluk çerçevesinde gerçekleştirdiği kültürel etkinliklerin önemine değinerek şunları dile getirdi:

“90. yılımız vesilesiyle sürdürdüğümüz etkinliklerimize Birleşmiş Milletler UNESCO Örgütü tarafından desteklenerek hazırlanan bir proje ile devam ediyoruz.

 Sanatçımız Umut Çakırhan'ın "Somut Olmayan Kültürel Mirasımız, Yağcıbedir Halıları" isimli fotoğraf sergisini SATSO Sergi Salonu'nda görmekten büyük mutluluk duyuyoruz. Sergide yer alan fotoğraflar, kaybolmaya yüz tutmuş kültürel miraslarımıza sahip çıkmamızı ve 18 Mart Çanakkale Şehitlerini anma günü olan böyle anlamlı bir günde var olan kültürel değerlerimizi korumamız gerektiğini bizlere bir kez daha hatırlatıyor” dedi. Törene ayrıca SATSO Yönetim Kurulu Üyeleri de iştirak etti.

Daha önceki süreçte ülke genelinde 8 ilde sergilenen ve fotoğraf sevenlerle buluşacak sergide kaybolmaya yüz tutmuş kültürel miraslarımız ile el dokuma halı, yağlı güreşler, cirit gibi kültürel tarihimizi anlatan konular ele alınıyor.

Yağcıbedir halıları ile ünlü Sındırgı`da çekimleri Fotoğraf sanatçısı Umut Çakırhan tarafından gerçekleştirilen çalışmaların yer aldığı fotoğraf sergisi bir hafta boyunca SATSO Sergi Salonu'nda sanatseverleri beğenisine sunulacak.

 

Haber Tarihi : 18/3/2014
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::