Sakarya'da ilk defa düzenlenen ve Ar-Ge, Girişimcilik, İnovasyon, İnsan Kaynakları alanlarında istihdam odaklı olan SAGİF Fuarı bugün açıldı.

Fuarın açılış törenine Başta Sakarya Valisi Mustafa Büyük olmak üzere il protokolünden ve sivil toplum örgütlerinden geniş bir katılım gerçekleşti.

Sakarya Üniversitesi Esentepe Kampüsü'nde gerçekleştirilen SAGİF'in açılış töreninde konuşan Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul, istihdam odaklı çalışmaların tüm kurumlar çerçevesinde gelişerek ilerlemesinden memnuniyet duyduklarını belirterek şunları dile getirdi:

Eğitime Önem Veriyoruz

 “Sakarya'mızın son dönemde gerçekleştirdiği başarıları hepimiz gururla izlemekte ve şehrimizin büyüme ivmesini hızlandıracak çalışmaları hep birlikte hayata geçirmekteyiz. Şehrimizin gerek sosyal gerekse ekonomik anlamda bünyesinde barındırdığı fırsatları dikkatle değerlendirerek, ortak akılla istişare ortamında hızla sonuca gidiyoruz.  Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası olarak eğitim faaliyetlerimize büyük önem veriyoruz. 

İstihdam Artıyor

Türkiye'nin en kaliteli eğitmenleri ve güvenilir kurumları ile müşterek düzenlediğimiz eğitim faaliyetlerini artırarak sürdürüyoruz. SATSO bünyesindeki AR-GE ve Sanayi birimlerimizde kişi ve kurumlarla bu anlamda irtibat kuruyor, projelere destek veriyoruz. Uzmanlaşmış Meslek Eğitim Merkezleri kapsamında binlerce vatandaşımıza istihdam sağlıyoruz.  Hamdolsun bu gayretimiz sonucunda gelen başarı bizim çalışma şevkimizi daha da artırıyor.

Meslek Liseleri Geliyor

UMEM'de Sakarya'mız, Türkiye 1ncisi. Gururluyuz, mutluyuz. Umde programlarımızda başarılı çalışmalar gerçekleştiriyoruz. TEKNOKENT ve Otomotiv Şehri Sakarya Çalıştayı, Ar-Ge Çalıştayı, 3+1 ve 7+1 projelerinde ortağımız olan Sakarya Üniversitemizle paydaş olmanın gururunu yaşıyoruz.  “Üniversite-Sanayi İşbirliği”nde arzu ettiğimiz başarılara ulaştık.  Eğitim alanında şehrimize önemli hediyelerimiz var. SATSO olarak Sakarya'mıza endüstri meslek lisesi kazandırıyoruz. TOBB ise şehrimize yeni bir kız meslek lisesi hediye ediyor. İnşallah önümüzdeki aylarda temeli atılacak.

Gelecek Sakarya'mızındır

Sakarya'mız son ekonomik değerlendirmelere göre tükettiğinden fazlasını üreten, katma değeri yüksek bir şehir konumundadır.  Bizim hedefimiz Sakarya'mızı geleceğin marka şehri hüviyetine kavuşturmaktır. Şehrimiz için bu güzel çalışmalara kılavuzluk eden Sayın Valimiz ve Büyükşehir Belediye Başkanımıza, paydaşımız Sakarya Üniversitemizin kıymetli Rektörüne ve diğer tüm paydaşlarımıza şükranlarımızı sunuyorum. Hep birlikte gerçekleştirdiğimiz aktif çalışmalarla Sakarya, daha çok teknoloji üreten, daha çok ihracat yapan şehir haline gelecektir.

Gelecek inşallah Sakarya'mızındır. Şehrimizin gelişimine kalkınmasına katkı sağlayan herkesin yanında olduğumuzun altını çiziyorum. Sakarya'nın büyümesi, gelişmesi, kalkınması demek; Türkiye'nin muasır medeniyetler seviyesine ulaşan bambaşka bir ülke konumuna gelmesi demektir.”

Konuşmaların ardından Vali Büyük, SATSO Başkanı Kösemusul ve Rektör Elmas, stantları inceleyerek kamu kurumları, firma yetkilileri ve öğrencilerle sohbet etti. SAGİF, 14-15-16 Mayıs tarihlerinde ziyaret edilebilecek.

Haber Tarihi : 14/5/2014
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::