Geçtiğimiz ay girişimci adayları için, Sakarya Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ile Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) arasında 2014 yılı için 500 kişiye yönelik Girişimcilik eğitimi programı düzenlenmesi hususunda imzalanan protokol çerçevesinde ilk etap girişimcilik kursları tamamlandı.

 İŞ-KUR ve SATSO Protokolü çerçevesinde başlatılan girişimcilik kursları neticesinde eğitimlerini tamamlayan girişimci adayı kursiyerler sertifikalarını aldı.

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası'nda gerçekleştirilen sertifika törenine Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul, Yönetim Kurulu Üyeleri,  KOSGEB Sakarya Şube Müdürü İsmet Yılmaz, İŞ-KUR Sakarya İl Müdürü Tekin Kaya ve girişimci adayları iştirak etti.

2014 yılında toplam 500 kişiye girişimcilik eğitimi verilmesi hedeflenen çalışmanın ilk etabının tamamlanması üzerine gerçekleştirilen sertifika töreninde konuşan İŞ Kur Sakarya İl Müdürü Tekin Kaya, kurslara başvuruların oldukça yoğun olduğuna dikkat çekerek “KOSGEB'in belli kriterler çerçevesinde elemelerinin ardından başlayan eğitimlerin 20-30'ar kişilik gruplar halinde verildiğini ifade etti.

Kaya konuşmasının devamında Geçtiğimiz yıl 12 milyon liralık bir ödeneği kaliteli iş gücü anlamında Sakarya iş dünyasına kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Girişimcilik kursuna katılanların işletmelerini faaliyete geçirmeleri haline ilimiz ekonomisine büyük katkı olacaktır inancındayım” dedi.

KOSGEB Sakarya şube Müdürü İsmet Yılmaz ise KOSGEB destekleri hakkında bilgi verdiği törende “2014 yılında 500 kişi olarak hedeflenen girişimcilik kurslar isteriz ki 5000 kişilere kadar yükselsin. KOSGEB geçen yıllardan bu yana bütçe anlamında ciddi kazanımlar elde etti. İlgili bakanlık girişimciliğin geliştirilmesi için destek veriyor. Önceden 3'er aylık periodlarla yapılan ödemeler artık aylık olarak gerçekleştirilmekte ve bu bir kazanımdır” dedi. Yılmaz konuşmasında Ar-Ge ve inovatif vizyonlu projelere ağırlık verilmesi gerektiğinin altını çizerek KOSGEB tarafından bu türlü projelere de ciddi destekler verildiğini belirtti.

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul ise İlimiz ekonomisini geliştirmek adına ciddi çalışmalar yürüttüklerini belirterek faaliyetler hakkında bilgi verdi.

Kösemusul konuşmasında şunları dile getirdi: “Girişimcilik bir kültürdür ve bu kültürü yaygınlaştırmak da en çok sivil toplum örgütlerinin görevidir. Global dünyada hem bireysel, hem de toplumsal anlamda ayakta kalabilmenin ve devamında lider olabilmenin en gerekli ve olmazsa olmazlarının başında gelmektedir.

Bugün büyüyen Türkiye'nin stratejik bir noktasında bulunan Sakarya, girişimcilik konusunda da iddialı. SATSO olarak girişimcilik kursunu tamamlayarak işletmesini faaliyete geçiren firmalara ilk üyelik aidatında %50 indirim yaparak desteğini
Haber Tarihi : 20/5/2014
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::