Türkiye Odalar ve Borsalar birliği Başkan Yardımcısı Halim Mete Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul’u ziyaret etti.

Meclis Başkanı A.Akgün Altuğ, Yönetim Kurulu ve Meclis üyelerinin de bulunduğu ziyarette konuşan TOBB başkan Yardımcısı Halim Mete, TOBB’un 14 Yönetim Kurulu Üyesinin birliğe bağlı tüm oda ve borsalarla yakından ilgilenerek ilin ekonomisi ve sorunları adına tespitlerde bulunmak ve ülkenin ekonomi haritasını çıkarmayı hedeflediklerini belirtti.

Birlik Başkan Yardımcısı Halim Mete Sakarya’nın ekonomik ve sektörel sorunlarına yönelik olarak SATSO Yönetimi ile istişarelerde bulunarak çözümüne yönelik çalışmalar yapmaya gayret edeceklerini ifade etti. Mete konuşmasında “Sakarya her dönemde çok önemli ve stratejik bir il olmuştur. Bundan önce olduğu gibi bundan sonrada bu önemin farkındalığı ve sorumluluğu ile ilerleyeceğine inanıyorum.”dedi.

Söz konusu ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul, TOBB Başkan Yardımcısı Halim Mete’ye Sakarya’nın sosyo ekonomik durumu hakkında genel bilgiler vererek “İlimiz Türkiye’nin büyüme hızından daha hızlı büyüyen bir il, sahip olduğu argümanlar Sakarya’yı bir cazibe merkezi haline getirdi. Bize düşen var olan güçlü potansiyeli iyi değerlendirmek ve bir adım öteye taşıyabilmektir. Özellikle çalışmaları devam eden Karasu Limanı ve demiryolunun tamamlanması ile ilimizin ekonomik anlamda büyük bir sıçramaya geçeceğini belirten Kösemusul “Karadeniz’den dünyaya açılan bir Sakarya inşa etme gayreti ile çalışıyoruz. Karasu Limanı ve demiryolu hattını da bu anlamda oldukça önemsiyoruz.” dedi.

 Otomotiv Şehri Sakarya Projesi hakkında da bilgi veren KösemusulYüz yıllık otomotiv öykümüzle ve gerçekleştirdiğimiz tüm çalışmalarla yerli otoda babayiğitlere ev sahipliği yapmak istiyoruz. Yerli otoya en hazır il, bizim şehrimiz.” diyerek Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinden de Sakarya’nın bu yönde işaret edilmesi için destek beklediklerini ifade etti.

 Ziyarette ayrıca, çek yasası, banka faiz oranları, küçük sanayi siteleri, Organize Sanayi Bölgeleri, kaliteli işgücü ihtiyacı gibi ana başlıklar üzerine değerlendirmelerde bulunuldu.

 TOBB Başkan Yardımcısı Halim Mete SATSO Hizmet Binasında gerçekleştirdiği ziyarette SATSO’nun yeni Meclis Salonu’nu da gezerek personel ile hatıra fotoğrafı çektirdi.Personelin hatıra fotoğrafını SATSo Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul çekti.

Haber Tarihi : 1/6/2014
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::