Girişimci adayları için, Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) ve Sakarya Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü arasındaki 2014 yılında 500 kişiye Girişimcilik eğitimi verilmesi doğrultusundaki protokol gereği eğitimler devam ediyor.

SATSO’ da düzenlenen girişimcilik eğitimleri ile bugüne kadar 375 kişi Girişimci Sertifikası almaya hak kazandı. 50 girişimci adayına da SATSO’da düzenlenen törenle belgeleri verildi.

Sertifika töreninde konuşan Sakarya Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Tekin Kaya girişimci adaylarının eğitim programları ile sayısının artırılması yanında istihdamın olduğu her alanda eğitim programı düzenlediklerini, girişimci sayısının arttırılması yanında nitelikli işgücünün yetiştirilmesine de destek sağladıklarını ifade etmiştir. İş fikri olup ilave istihdama katkı sunacak olan Girişimci adaylarını devam etmekte olan Girişimcilik eğitim programlarına katılmaya davet etti. 

Sakarya KOSGEB Hizmet Merkezi Müdürü İsmet Yılmaz KOSGEB’ in yeni teşviklerinden bahsederek iş planı hazırlamasının önemli olduğunu bu konuda da kendilerine yardımcı olmaya hazır olduklarını ifade etti.

SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul ise Sakarya’ nın büyüdüğünü ve geliştiğini, önümüzdeki yıllarda bu büyüme ve gelişmenin daha hızlı olacağını belirterek, Sakarya’ya yeni girişimci ve yatırımcıların gelmesi ve tabiat harikası olan Sakarya’nın doğal bütünlüğünün korunarak gelişmesi için her türlü gayreti gösterdiklerini belirtti. Kösemusul konuşmasını devamında;

“Girişimcilik bir kültürdür ve bu kültürü yaygınlaştırmak da en çok sivil toplum örgütlerinin görevidir. Genç girişimcilerin dünyada ve Türkiye’de söz sahibi olmalarını sağlayacak açılımlara, vizyon genişliğine ve kapasiteye ulaşabilmelerini sağlamak; onları karşılaşabilecekleri her türlü koşullara karşı yetiştirmek ve desteklemek amacını güden Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası, yeni iş olanakları arayanların ve mevcut girişimcilerimizin, Odamız bünyesinde faaliyet gösteren hepsi birbirinden önemli birimleri değerlendirmelerini, bu birimlerin sunduğu hizmetlerden en üst düzeyde faydalanmalarını buradan istiyor ve duyuruyorum. Bu birimlerin tanıtılması ve sağlıklı çalışması için gerekenleri yapıyoruz. Üretmeye ihtiyacımız var. Girişimciler aynı zamanda bizim için yeni üyeler demektir. SATSO bünyesinde oluşturulan Girişimciler Kurulları da başarılı çalışmalar gerçekleştirmektedirler..

“Girişimciye Aidat İndirimi’’

SATSO olarak girişimciliği desteklemek adına gerçekleştirdiğimiz bir fırsatı daha buradan aktarmak isterim. KOSGEB’in hibelerinden yararlanmak için açılan girişimcilik kurslarına katılarak iş kuran ve SATSO’ya üye olanların giriş ücretlerinde  %50’lik indirim kararı isteklendirme açısından oldukça önemli. Bu çalışmalarda emeği geçenleri kutluyor, girişimcilerimize başarılar diliyorum.

Haber Tarihi : 30/9/2014
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::