Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası'nın Mart Ayı Olağan Meclis Toplantısı'nın da, bir grup SATSO Meclis Üyesi tarafından meclis oturumu gündem maddelerine ek olarak  “Sözde Ermeni Soykırımı İddialarını Tanıyan Ülkeleri SATSO Meclisi Olarak Kınayalım” başlıklı gündem maddesi ilavesi talebi oy birliği ile kabul edilmiş, bu gündem maddesi neticesinde yayımlanan ortak bir deklarasyonla sözde ermeni iddialarını tanıyan ülkeler kınanmıştır.


SATSO MECLİSİNCE YAYIMLANAN SÖZDE ERMENİ SOYKIRIMI İDDİALARINI KABUL  EDEN ÜLKELERİ KINAMA DEKLARASYONU

SATSO MECLİS  ÜYELERİ OLARAK

SÖZDE ERMENİ SOYKIRIMI İDDİALARINI KABUL EDEN ÜLKELERİ KINIYORUZ.

 

Fransa'nın ardından son dönemde ABD Temsilciler Meclisi Dışişleri Komitesi ve İsveç Parlamentosu'nca sözde Ermeni Soykırımı'nı tanıma yönünde alınmış  kararları büyük bir üzüntü ile karşılıyoruz.  

 

Ermeni lobisince,  dünya kamuoyunu doğru olmayan, yanlı belgelerle yanıltan, geçerli hiçbir belge ve kanıta dayanmayan, hukuki zeminden yoksun, Türk düşmanlığı üzerine inşa edilmiş ve tarihi gerçeklerle hiçbir şekilde bağdaşmayan temeller üzerine kurulan soykırım iddialarının  Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Meclisince kabul edilmesi mümkün değildir.     

 

Sözde soykırım iddiaları ispat etmek ancak bilimsel çalışmalar neticesinde mümkün olabilir. Arşivlerini hiçbir şekilde bilimsel araştırmalara açmayan, sadece sözde iddialarla kendine taraf bulmaya çalışan Ermenilere destek veren ülkelerin bu kararları tarihe sürülmüş kara bir leke olarak kalacaktır.

 

Bir ülkenin şanlı tarihini bu tür mesnetsiz söylemlerle karalamaya hiçbir devletin hakkı yoktur. Türk Ulusu, Ermenilerin dünya kamuoyunu yanlış yönlendirme ve tarihsel gerçekleri çarpıtma oyunlarına karşı birlik ve beraberlik içerisinde hareket ederek haklı tepkisini ortaya koymaya devam edecektir.

 

Dünyanın en zengin kültür mozaiğine sahip, birbirinden farklı milletlere mensup insanların yüzyıllardır birlik, beraberlik ve uyum içerisinde bir arada yaşadığı ülkemizde, ermeni lobisince dünyanın farklı ülkelerinde yürütülen sözde soykırım iddialarını kabul ettirme çalışmaları, ülkemizin iç barışı bozamayacak, geçmişte olduğu gibi bu günde ve gelecekte de ermeni asıllı vatandaşlarımızla kardeşçe bir arada yaşamaya devam edeceğiz. 

     

 

Bu düşüncelerle, Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Meclisi olarak, sözde 'Ermeni Soykırımı' iddialarını tanıyan ve onaylayan tüm ülkeleri şiddetle kınadığımızı kamuoyuna deklare ediyoruz.

 

 

 

SAKARYA

TİCARET VE SANAYİ ODASI

MECLİS ÜYELERİ

 

 

 

 

 

Haber Tarihi : 1/4/2010
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::