Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul,  Haziran ayında gerçekleştirilecek genel seçimler öncesi aday adaylığını açıklayan Prof. Dr. Mustafa İsen başta olmak üzere, Avukat Recep Hacıeyüpoğlu, Çiğdem Erdoğan Atabek, Ziya Cevherli ve Recep Soytürk’ü makamında ağırladı.

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyelerinin de hazır bulunduğu ziyaretlerde konuşan Başkan Kösemusul, Sakarya’nın önümüzdeki 5 yıl içinde çok hızlı ilerleyeceğini kaydederek, “Sakarya için harman zamanı başlıyor. Bu bağlamda vizyon sahibi, kurumsal iletişime itibar eden güçlü bir ekiple çalışmak önemlidir. Ulusal ve uluslararası çerçevede gelişmek için vizyon önemlidir ve satın alınamaz. Vizyon tecrübe ve ileri bakış açısı ile edinilebilir. Biz bu özelliklere sahip bir ekip oluşturarak ilimizi sadece yerelde değil global anlamda geliştirmeliyiz.

Kurumlar arası diyaloğa her zaman önem verdik, bizim için sinerji ve birliktelik sorunların çözümünü hızlandıran ciddi faktörlerdir. İş dünyasının sesi ancak bu şekilde duyurulabilir. Hizmet ehemmiyeti ile yola çıkan tüm aday adaylarına bu anlamda başarılar diliyorum. Sakarya iş dünyasının temsilcileri olarak sorunlarımızı algılayıp doğru bir dille aktaran milletvekillerimiz olacağına inancımız tamdır.” diye konuştu.

Başkan Kösemusul’a ziyarette bulunan aday adayları çalışmaları ve süreç ile ilgili değerlendirmelerde bulundular.

Sakarya Milletvekili Aday Adayı Mustafa İsen: “Sakarya Yeni Türkiye’nin Lokomotifi olacak”

Ziyarette düşüncelerini aktaran Prof. İsen, Sakarya’nın önümüzdeki süreçte ülke ekonomisinin lokomotifi olacağını dile getirerek, “Bölge olarak işlenecek çok malzememiz var. Bazı bölgelerde insanlar ekmeğini taştan çıkarır. Sakarya Allah’ın rahmetini eksik etmediği bölgelerden biri. İlimiz bugüne kadar sadece Doğu Marmara’nın Anadolu’ya açılan kapısı idi, stratejik bir aksta yer alıyordu. Kuzey aksımız tabirle bir çıkmaz sokaktı. Şimdi liman, demiryolu ve karayolları ile İstanbul’a 1 saatlik mesafeye dönüşüyor. Güneydoğu Avrupa’nın ithalatı kuzey bölgemizden yapılacak. Gelecek yıllar Sakarya’yı yeni bir gündeme taşıyacak. Sakarya’da bu vizyonla hareket edilmeli. Bu coğrafya iyi kullanılmalı. İlimiz önümüzdeki dönemde lojistik merkez olacak. Yeni Türkiye kapsamında Yeni Sakarya, ülkemizin lokomotifi olacaktır. Bu güne kadar çeşitli kademelerde edindiğim tecrübeleri Sakarya’yla buluşturmak isterim.  Siyaset STK’larla bir bağ içinde olmalı. Sizin sorunlarınızı çözmek için bir köprüdür siyaset. Yerel değil daha vizyoner bakış açısı ile çalışmayı hedefliyoruz. Gelişen düzende SATSO’nun da şehir üzerindeki etkisinin artacağına inanıyorum” dedi.

Milletvekili Aday Adayı Recep Hacıeyüpoğlu: “Kurumlar Arası Uyum Bizim İçin Önemli”

Milletvekili Aday Adayı Recep Hacıeyüpoğlu ise süreç ile ilgili değerlendirmelerde bulunduğu konuşmasında, “Kurumlar arası uyum bizim için önemli. O uyum Sakarya’da başladı. O sinerjiye inanan biriyim. İş dünyasının ve halkımızın sorunlarını iyi algılayıp çözüm ortağı olmak istiyoruz. SATSO bu bağlamda en önemli paydaşımız olacaktır.  Sakarya’da yapılacak çok iş var. Hayırlı bir niyetle hizmet niyetiyle yola çıktık hayırlısı olsun diyoruz” ifadelerini kullandı.

Milletvekili Aday Adayı Ziya Cevherli: “Makamlar geçicidir”

Milletvekili Aday Adayı Ziya CevherliMilletvekilliği icra değil rica makamıdır. Yerelin taleplerini ilgili yerlere doğru bir şekilde iletmek için bir bağdır.” diye yaptığı konuşmasında,  “Makamlar geçicidir, önemli olan makamları hizmet etmek için en verimli şekilde kullanmaktır. Biz bu anlayışla hizmete talip olduk halkımıza en iyisini sunmak için köprü vazifesi göreceğiz” dedi.

Milletvekili Aday Adayı Çiğdem Erdoğan Atabek: “2023 vizyonu için azimle çalışıyoruz”

Milletvekili Aday Adayı Çiğdem Erdoğan Atabek ise gerek kurumlar arası iletişim gerekse halkın sorunlarına eğilme konusuna öncelik verdiklerini belirterek,Önümüzdeki süreç Sakarya’nın şekillenmesi gereken önemli bir dönem olacaktır. SATSO önemli hizmet ortaklarımızdan birisi olacaktır.  Bu anlamda heyecanımız büyük. Önceliğimiz herkesle dirsek temasında olmak. 2023 olarak vizyonu çevresinde azimle çalışıyoruz. Bu hedefle ilerlerken makamlar değişebilir ama hedefimiz her zaman aynıdır.” diye konuştu.

Atabek konuşmasının devamında Sakarya’nın tarım eylem planı ile ilgili çalışmalar yapacaklarını belirterek, “Tarıma inovatif bakış açısı getirmeliyiz” diyerek değerlendirmelerde bulundu.

Milletvekili Aday Adayı Recep Soytürk: “Çevreye Duyarlı Sanayiden Yana Olmaya Devam Edeceğiz”

Milletvekili Aday Adayı Recep Soytürk ise çözüm odaklı bir hizmet anlayışından yana olduklarını dile getirerek Sakarya’nın yatırım konusunda önemli bir cazibe merkezi olduğunun altını çizdi. Soytürk, konuşmasının devamında “Sakarya’ya yatırım konusunda ciddi bir talep var. Ancak önceki görev dönemimizde olduğu gibi ilimizde yatırımlar olsun ancak çevreyi de korunsun biz de bu minvalde çalışma devam edeceğiz. SATSO ve yerel yönetimler arasında devam eden sürekli iletişim ve güçlü bir birlikteliğin bir parçası olarak sorunlara çözüm odaklı hizmet etmek hedefindeyiz.” şeklinde konuştu.

Haber Tarihi : 18/2/2015
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::