Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul, SATSO’nun 90. Yılı vesilesiyle hazırlanan Ada’dan Pazara Sakarya isimli tarih kitabının yazarı Tarihçi Resül Narin’i makamında ağırladı.

Sakarya’nın tarihi ile ilgili detaylı bilgiler ve nadir bulunan belgeleri içeren kitabın ilimiz tarihine bir yolculuk olduğunu dile getiren Başkan Kösemusul “Sakarya’nın yaklaşık 700 yıl öncesine dayanan tarihine kadar irdelenen bu kitabı kamuoyuna sunmanın gururunu yaşıyoruz. Milli ve manevi değerlerimize katkı sağlayan bu eserin aynı minvalde eşdeğer çalışmalara da örnek teşkil edeceğine inanıyorum. Kitabımız ile ilgili oldukça güzel yorumlarla karşılaşmak bizleri ayrıca mutlu etti. Bizlere onu oldu.” dedi.

Tarihin önemini bir örnekle açıklayan Başkan Mahmut Kösemusul “Ucu toprağın bir metre altında olan direk mi yoksa beş metre altında olan direk mi daha sağlam olur? Biz ucu toprağın metrelerce altında olan bir bayrağı dalgalandırmanın gururunu yaşıyoruz. Bu kitaba verdiğiniz emekle tarihin sayfalarını aydınlattınız bilgilendirdiniz çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Tarihçi Resül Narin ise “Sakarya tarihin her döneminde önemli bir ticaret merkezi olmuştur. Bu anlamda sanayi ve ticaretin merkezi olan Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası’ndan çıkması çok anlamlı oldu. Bu kitabın ortaya çıkmasında doğup büyüdüğüm ve doyamadığım şehir olan Sakarya’ya vefa borcum ön plandadır. İlimizin geçmişine yönelik böyle bir çalışmada SATSO tarafından desteklenmekten dolayı mutluyum. Teşekkür ederim. Bizden sonraki nesillere de kalacak olması ayrıca memnuniyet vericidir” dedi.

Haber Tarihi : 13/3/2015
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::