Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası bünyesinde çalışmalarını yürüten Sakarya Genç Girişimciler Kurulu İcra Komitesi faaliyetlerine devam ediyor.

Girişimciliğin okul yıllarında başlayan önemli bir olgu olduğunun bilinci ile hareket eden Genç Girişimciler Kurulu bu konuda ki bilinçlendirme çalışmalarına ağırlık vererek girişimcilik konusundaki uzmanları Sakarya Üniversitesi öğrencileri ile bir araya getirdi.
Genç Girişimciler Kurulu İcra Komitesinin organizasyonu ile SATSO Ali Coşkun Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen “Öğrenciyken Girişimci Olabilmek” konulu konferans ilgi ile karşılandı.

Toplantıya Sakarya Genç Girişimciler Kurulu İcra Komitesi Başkanı Alican Sak, İCRA Komitesi Üyeleri, Genç Girişimciler Meclisi, Kadın Girişimciler İcra Komitesi ve meclis ile Sakarya Üniversitesi öğrencileri ve akademisyenleri iştirak etti.

Konferansın açılış konuşmasını yapan Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Alican Sak şunları dile getirdi:

“Sakarya Genç Girişimciler Kurulu, şehrimizin genç girişimcilerini ortak bir platformda buluşturarak katma değeri yüksek çalışmalar yapmaktadır, ülkemiz için yararlı projeleri uygulayıp yürütülmesini sağlamak amacındadır. Bu doğrultuda gerekli aktivitelerin ve organizasyonların gerçekleştirilmesini kendine vazife edinmiştir.

Bugünkü “Öğrenciyken Girişimci Olabilmek” adlı etkinlik, bizim bu yoldaki  adımlarımızdan biridir. Biz bu yola çıkmadan kendimiz için bir slogan belirlemiştik: "Sakarya’nın Dinamosu Olmak". Bunu gerçekleştirmek adına girişimciler olarak özellikle Sakarya'ya faydası olacak yeni istihdam yaratacak, üretimi artıracak projeler üzerinde çalışacağız. Diğer yandan akademik ve kişisel gelişim açısından gençlere yönelik çalışmalarımız üniversitemiz ve öğrenci topluluğumuzla bugün de olduğu gibi devam edecektir.”

TOBB Genç Girişimcilik Üst Kurul Üyesi Sedat Kılıç  ve  Sakarya Üniversitesi Uluslararası Ticaret Bölüm Başkanı Doç. Dr. Hakan Tunahan'ın katılımıyla "Öğrenciyken Girişimci Olabilmek"  konusunda, öğrencilere detaylı bilgiler sundu.

 

Haber Tarihi : 5/5/2015
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::