Ak Parti İl Başkanı Recep Uncuoğlu ve İl Yönetim Kurulundan oluşan Ak Parti İl Teşkilatı Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Engin Özkoç ile Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ'u ziyaret etti.

SATSO Yönetim Kurulu Üyeleri'nin de hazır bulunduğu ziyarette konuşan A. Akgün Altuğ,  Ak Parti İl Teşkilatı'nın ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek Odanın işleyişi ve faaliyetleri hakkında konuklara bilgi verdi.

Altuğ ayrıca, kurumlar arası eşgüdüm ve ortak akıl çerçevesinde hizmet etmeyi kendilerine ilke edindiklerini, bu doğrultuda çalıştıklarını belirterek “Bu işbirliğinden Sakarya karlı çıkacaktır.” diye konuştu. Kentin çözüm bekleyen sorunları hakkında Odanın görüşlerini de dile getiren Altuğ, bu sorunların çözümünün tüm kurumların el birliği ile çalışmasıyla mümkün olabileceğini ifade etti.

İlimiz ticari ve sanayi hayatındaki gelişmelere de değinen SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Altuğ,  Tünel Geçişli Köprülü Kavşağın (alt geçit) bölgedeki ticareti olumsuz yönde etkilediğinin altını çizdi.  Altuğ; “Alt geçit bölge esnafı için çok ciddi bir sorun haline gelmiştir. Bölgedeki işyerleri günden güne ekonomik anlamda erimektedir. Altgeçit sorununun siyasi prestij kaybı olarak düşünülmemesini istiyoruz. Çünkü bu konunun çözümü halka hizmet olacaktır.  Geçmişte bir yanlışlık yapılmışsa bu çözülmelidir.” şeklinde konuştu. Ortak akıl ve istişare yapılmadan “ben yaptım oldu” mantığı ile ortaya konulan projelerin uzun vadede sorunlara neden olduğunu ifade eden SATSO Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ, bu soruna ortak bir dille çözüm bulmak gerektiğini vurguladı.

Açıklamalarında, Kentsel Dönüşüm Projesi'nin de çözüm bekleyen önemli bir sorun olduğunu da ifade eden Altuğ, sürecin uzamasının bölgede faaliyet gösteren Odamız üyelerini ve diğer işyeri sahiplerini rahatsız ettiğini, iş motivasyonunu düşürdüğünü dile getirdi. Proje ile ilgili olarak Büyükşehir Belediyesi tarafından bir an önce somut öneriler ve alternatiflerle hak sahiplerinin karşısına çıkılması gerektiğini belirten Altuğ, zaman uzadıkça bölge sakinlerinde huzursuzluğun arttığının altını çizdi.

Ak Parti İl Başkanı Recep Uncuoğlu ziyarette yaptığı konuşmasında il teşkilatının yapılanması ve faaliyetleri hakkında bilgiler vererek, sağlıklı bir siyaset için sağlıklı bilginin çok önemli olduğunu, gerçekleri yansıtmayan kirlenmiş bilgilerin kenti geriye götüreceğine inandıklarını bunu önlemek için de kamuoyunu doğru bilgilendirmeye çok önem verdiklerini ifade etti. Parti Yürütme Kurulu toplantılarında sorunları geçmişi ile birlikte ve sorunun paydaşları ile görüşerek değerlendirerek farklı çözüm önerileri doğrultusunda çalıştıklarını belirtti. Kentin acil çözüm bekleyen sorunlarla birlikte uzun vadede çözülecek köklü sorunların da olduğunu, bunun için sivil toplum kuruluşları, diğer kurum ve kuruluşlarla işbirliği çerçevesinde hizmet etmeyi hedeflediklerini de sözlerine ekledi.

Alt geçit sorunu ile ilgilide değerlendirmelerde bulunan Uncuoğlu; “Şehirler yaşayan organizmalardır. Günün şartlarında o bölgede bir alt geçide ihtiyaç vardı. Ancak projelendirme aşamasındaki eksiklik veya yanlışlıklar bugün geçit ile ilgili bir takım  sorunlar yaşanmasına sebep olmuştur” diyen Uncuoğlu, konuşmasının devamında geçidin bulunduğu bölgede ticaretinin yavaşlamasının sadece alt geçide mal edilmemesi gerektiğini ve bölgedeki galerilerin düzenli bir yere taşınamaması, eğlence yerlerinin çoğalması, mahalle dokusunun kaybolması gibi sorunların da olduğunu ancak altgeçidin bu sorunları tetiklediğini ve sosyal bir sorun haline geldiğini ifade etti.

“Bu sorun siyasi değil kamusal bir konudur ve alt geçit bir kamu malıdır. Altgeçidi tamamen ortadan kaldırmak ciddi bir irade, güçlü bir kamuoyu oluşturmak gerekiyor.  Altgeçidin yarattığı sorunları detaylı bir şekilde raporlamak gerekiyor. Bölgede can kayıpları da yaşanmakta ve insan canından daha kıymetli bir şey yoktur.” diye konuşan Uncuoğlu, kentsel dönüşüm konusu ile ilgili olarak da TOKİ'nin müşavir firmasının ilk etapta yaptıkları proje sunumunda yanlışların olduğunu belirtti.  TOKİ'nin müşavir firması ile görüştüklerinde de projenin etaplandırılması gerektiğini belirttiklerini dile getirdi. Projenin net bir şekilde ifade edilerek maliklerin karşısına somut bir proje ile çıkılması gerektiğini de sözlerine ekleyen Uncuoğlu, “Şimdi hak sahiplerinin karşısına somut bir proje ile çıkmalarını bekliyoruz. Bu da yakın bir zamanda olacak.” diye konuştu.

Haber Tarihi : 29/4/2010
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::