SATSO ve TSE-SPJUZTEST Metroloji ve Kalibrasyon Merkezi işbirliğinde 27-28 Mayıs 2010 tarihleri arasında düzenlenen Üretimde ve Sağlık Sektöründe Genel Kalibrasyon konulu eğitim semineri sona erdi.

 

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Ali Coşkun Konferans Salonu'nda yapılan eğitime üretimle iştigal eden firma yetkilileri ile ilimizde ve de çevre illerde faaliyet gösteren kamu ve özel hastanelerin  temsilcileri katıldı. 

Eğitimlerde; ölçme, metroloji, kalibrasyon, akreditasyon, izlenebilirlik, kalibrasyonun önemi, kalibrasyonda uygulanan metotlar, kalibrasyonda dikkat edilecek hususlar, kalibrasyon sertifikalarında dikkat edilmesi gereken hususlar  ve cihazların kabul kriterleri konularında katılımcılara detaylı bilgiler verildi.

 

Eğitimin açılışında katılımcılara hitaben bir konuşma yapan SATSO Meclis Başkanı Engin ÖZKOÇ konuşmasında ölçüm cihazlarının insan hayatındaki önemine değindi.  Özkoç; “Doğru olmayan bir teşhis ve tedavi cihazı ile muayene olmak, yükseklik göstergesi hatalı bir uçakla yolculuk etmek ya da pazardan aldığınız meyve ve sebzelerin bozuk bir terazi ile tartılmasını ister misiniz?” sorularıyla  ölçmenin önemine vurgu yaptı.

 

“Hangi işadamı hatalı ölçen bir cihazdan dolayı maddi ve manevi kayıplara kayıtsız kalabilir? diye soran Özkoç, ölçüm cihazlarının insan hayatının vazgeçilmez bir parçası olduğunu belirtti. 

Ölçüm cihazlarının bozuk yada arızalı olması sonucunda elde edilen hatalı ölçüm sonuçlarının zaman, işgücü ve prestij kaybına, bazen de insan hayatına sebep olduğunu dile getiren Özkoç; “Doğru ve güvenilir ölçme faaliyetleri bilimsel, ticari, ahlaki, sosyal boyutları olan ve sağlanamaması durumunda ailevi, toplumsal, bölgesel, ulusal ve uluslararası ilişkileri olumsuz yönde etkileyecek ölçüde öneme sahip bir konudur.” diyerek SATSO ve TSE- SPJUZTEST işbirliği ile düzenlenen bu eğitim faaliyetinin son derece  faydalı olduğunu söyledi.

 

Üretimde ve Sağlık Sektöründe Genel Kalibrasyon konulu eğitim seminerinde  TSE-SPJUZTEST Metroloji ve Kalibrasyon Merkezi Genel Müdürü Hasan Ersoy ile  kalibrasyon uzmanı ve TÜRKAK denetçisi Mustafa Şahin tarafından katılımcılara iki gün boyunca detaylı bilgiler verildi.

Haber Tarihi : 28/5/2010
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::