Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı İffet Hacıeyüpoğlu ve Kurul Üyelerinden oluşan heyet, Sakarya Valisi Mustafa Büyük'e hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

Kadın Girişimciler Kurulu üyelerinden tek tek iştigal ettikleri alan konusunda bilgi alan Vali Mustafa Büyük Sakarya ilinin bulunduğu konum itibariyle birçok avantaja sahip olduğunu ve bu avantajların çok iyi değerlendirilerek ilin gelişiminin sağlanması yönünde çalışmalar yapmayı planladıklarını dile getirdi.

Vali Büyük ayrıca, kadın girişimcilerin desteklenerek sadece yerel anlamda değil uluslar arası ticaret anlamında da dış pazarlara açılmalarının sağlanması gerektiğini ve kadınların iş yaşamında özellikle bazı sektörlerde, örneğin gıda ve turizmde, işlerine gösterdikleri özen ve uygunluktan dolayı erkeklerden daha başarılı olduğunu ve bu başarıların çok ileri seviyelere ulaşması için devlet kanadı olarak her türlü desteği vereceklerini sözlerine ekledi.

“Turizm çok geniş alana sahip önemli bir sektördür” diye konuşan Vali Büyük, her kesime ve her sektöre hitap edebilme gücü olan turizmin yerel, ulusal ve uluslar arası arenada geliştirilmesi gerektiğini vurgulayarak “Turizmle bir bağ kurarsanız ufkunuz açılır ve dışarılara açılmanıza vesile olur. Sakarya da bu konuda potansiyele sahip illerimizden biri onun için turizme önem verelim” şeklinde konuştu.

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı İffet Hacıeyüpoğlu ve kurul üyeleri Sakarya Valisi Mustafa Büyük'e görevlerinde başarılar dilediler.

İffet Hacıeyüpoğlu,  Kurul olarak gerçekleştirdikleri ve hayata geçirmeyi planladıkları projeler hakkında bilgi vererek, kadınların istihdamda ve iş yaşamında aktif bir şekilde var olmalarını sağlamak adına çalışmalar yaptıklarını, ilimizde ve ülkemizde girişimci kadınların sayısının nicelik ve nitelik bakımından artırılması gerektiğinin de altını çizdi. Hacıeyüpoğlu ayrıca, kadınlara yönelik pozitif ayrımcılığın  enerjiyi harekete geçirmek anlamında çok önemli ve ateşleyici bir güç olduğunu dile getirdi.

Haber Tarihi : 2/6/2010
PAYLAŞ
Son Haberler ::