Bu yıl on birinci kez kapılarını açacak olan, Avrasya'nın en büyük iş platformu CeBIT Bilişim Eurasia, 2010 yılı ‘Anadolu Turu' kapsamında Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası'nda ilgili Meslek Grubu temsilcileriyle bir araya geldi.

 

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası'nda 09 Haziran 2010 tarihinde gerçekleştirilen tanıtım toplantısında, CeBIT Bilişim Eurasia 2010 kapsamında turizm ve üretim sektörlerine yönelik sunulacak özel çözümler Odamızın 31. Meslek Komitesi Üyeleri ile paylaşıldı.

 

SATSO'nun 31. Meslek Grubundan (Telekomünikasyon ve Bilgisayar Faaliyetleri) Meslek Komitesi ve Meclis Üyesi olan  Behlül Bayrak ile Fahri Özdemir'in katılımıyla yapılan toplantıda yenilenen fuar içeriğinin yanı sıra Anadolu turu hakkında da bilgi veren Fuar Direktörü Murat Özer, “CeBIT Bilişim Eurasia, 2010 yılında yine farklı sektörlerden binlerce şirket ve on binlerce ziyaretçiye bir fuardan fazlasını sunacak. Bu toplantımızın amacıda bölgelere göre lokomotif sektörlere yönelik en yeni çözümleri tanıtmak. Ayrıca bilişim teknolojilerinin sağladığı verimliliği ve firmaların dışarıya açılabilmeleri için gerekli alt yapıyı CeBIT Bilişim Eurasia'da bulabileceklerini anlatmak.” dedi.

 

CeBIT Bilişim Eurasia 2010'da bu yıl da Anadolu'ya özel iki program geliştirdiklerini belirten Özer; “CeBIT Bilişim Eurasia firmaların uluslararası arenada kendilerini gösterebilecekleri büyük bir platform. Bu platformda yer almak isteyen firmalarla, ‘Anadolu Turu'muz kapsamında verimliği artırıcı çözümleri paylaşıyoruz. Sadece bununla da kalmayıp, fuar zamanı “Anadolu VIP” ve “Anadolu Alım Heyetleri” programlarıyla Türkiye'nin 20 şehrinden lokomotif sektörlerin satın almacılarını fuarda ağırlayacağız.” Diyerek bu şehirlerden birinin de Sakarya olduğunu belirtti. 

 

CeBIT Bilişim Eurasia 2010'da “İş Dünyası” ve “Dijital Yaşam” ana bölümlerinin yanı sıra, "Kamu Sektörü" ve "Medya & Özel Sunumlar" adında iki yeni ana bölümün de yer alacağını söyleyen Özer; fuarda iş dünyasına yönelik çözümlerin yanı sıra e-devlet, e-belediye, akıllı kentler, kamu, Green IT, akıllı ev teknolojileri, web teknolojileri, 3D teknolojiler, yeni görüntüleme ve baskı sistemlerinin sergileyeceğini, ayrıca ziyaretçilerin “Bilişim Market” alanında son teknoloji ürünlerini avantajlı fiyatlarla satın alma imkanına sahip olacaklarını belirtti.

 

Fuarda bu sene yüz yüze iş görüşmeleri gerçekleştirebileceklerini de  söyleyen Özer, program çerçevesinde aralarında Rusya, Irak, Azerbaycan, Fas, Libya, Mısır ve İran'ın da olduğu 20 farklı ülkeden satın alıcıların masrafları karşılanarak Türkiye'ye davet edileceğini söyledi. CeBIT Bilişim Eurasia'da bu yıl şirketlerin gerçekleştirdiği toplam iş hacminin 6 milyar Euro civarında olacağını dile getiren Özer böylesine önemli bir platformda Sakaryalı firmaları da görmek istediklerini söyledi.

Haber Tarihi : 10/6/2010
PAYLAŞ
Son Haberler ::