Rektör Durman : ‘'Kalite belgesi  ödülün simgesi de 4 yıl boyunca SAÜ'den mezun olanların diplomalarında olacak. SATSO Kadın girişimcilerimizle de geçen yıl kız öğrencilerimize yönelik çalışma yapmıştık. Bu etkinliği daha da geliştirelim. Tekno projesi olan öğrencilerimizin projelerini birlikte destekleyelim'' dedi.

 

Sakarya Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı İffet Hacıeyüpoğlu ve Yönetim Kurulu üyeleri  Sakarya Üniversitesi'ni ziyaret etti. Sakarya Üniversitesi Rektörü  Prof Dr Mehmet Durman tarafından kabul edilen heyet, ECTS Label ödülü nedeniyle duydukları sevinci aktardılar ve bu gurur nedeniyle gösterdikleri çabadan dolayı tüm üniversite çalışanları nezdinde Rektör Durman''a teşekkürlerini ilettiler. Ziyaretten oldukça mutluluk duyduğunu belirten Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Durman şunları söyledi: “Üniversitemizin öğrencilerine verdiği Diploma Eki (DS Label) geçtiğimiz yıl Avrupa Birliği Komisyonu tarafından onaylanmıştı.  Yine geçtiğimiz yıl Avrupa Birliği Komisyonu tarafından Üniversitemize Avrupa Dil Ödülü verilmişti. Bu yıl ise ECTS Label için yapılan başvuru AB Komisyonu'nu tarafından değerlendirilerek onaylanmıştır. Sakarya Üniversitesi geçtiğimiz yıl almış olduğu ödüller ile bu yıl EFQM Mükemmellik Modeli çerçevesinde almış olduğu Ulusal Kalite Büyük Ödülü ve Avrupa Komisyonu tarafından verilen ECTS ödülünü alarak bir yükseköğretim kurumunun kalite anlamında ulaşabileceği en iyi noktaya kendisini taşımış ve kalitesini sadece ulusal düzeyde değil uluslararası düzeyde kanıtlayan örnek bir üniversite konumuna ulaşmıştır. Diplomalarımız Dünya'da geçerliliği olan bir belge artık. Ödülün simgesi de, 4 yıl boyunca SAÜ'den mezun olanların diplomalarında olacak Kadın girişimcilerimizle de geçen yıl kız öğrencilerimize yönelik çalışma yapmıştık. Bu etkinliği daha da geliştirilmesini arzu ediyoruz. Projesi olan öğrencilerimizin projelerini birlikte destekleyelim''

 

SATSO Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı İffet Hacıeyüpoğlu da yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası kadın girişimciler kurulu Sakarya Üniversitesi İktisadi ve idari Bilimler Fakültesi ile ortaklaşa olarak 20 kız öğrenciyle girişimci bayan yetiştirme projesi gerçekleştirdi. Projenin bir kısmı model çalışmalar, diğer kısmı teorik ve son kısmı da kadın girişimciler yanında staj imkanı ve sertifika takdimi ile son bulmuştur. Bu proje de ABİGEM, kredi garanti fonu, KOSGEB, Garanti Bankası, AB proje yazma eğitimleri ile teorik bölümünü oluşturmuştur. Kadın girişimciler yanında 15 gün staj imkanı ile de öğrenciler yerinde öğrenme ve tecrübe konusunda bilgi sahibi olmuşlardır. Proje sonunda 20 öğrenciye sertifika verdik. Bu yıl içerisinde kız öğrencilerimize ulaşarak ve teknoprojesi olan öğrencilerin girişimcilik yönünün gelişmesi ve projelerini gerçekleştirmede maddi ihtiyaçlarını karşılayabilmesi için  SATSO binasında faaliyet gösteren  Marmara Kalkınma Ajansı, SAGİEP, AR-GE gibi kuruluşların  fon destekleri devreye sokulabilir”

 

Haber Tarihi : 2/7/2010
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::