Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası üyemiz olan tüccar, sanayici ve işadamlarının daha geniş bir perspektifte yatırımlar yapmalarını sağlamak ve yatırımlara destek olmak, üyelerimizin finansman ihtiyaçlarını karşılamak, uygun ödeme şartlarında, uzun vadelerde ve düşük faiz oranlarıyla kredi kullanabilmelerine imkan sağlamak amacıyla finans kuruluşları ve bankalarla işbirliği doğrultusunda gerçekleştirdiği protokollere bir yenisini daha ekledi.

T. Halk Bankası ve Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası işbirliği ile imzalanan "Kredi Protokolü" ne Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile Türkiye Halk Bankası Kocaeli Bölge Koordinatörü Metin Köstek, Adapazarı Şube Müdürü Cafer Düğün katıldı.

Halk Bankası ile Odamız arasında gerçekleştirilen kredi protokolü imza töreninde konuşan Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ, üyemiz olan tüccar, sanayici ve işadamlarının yatırım imkanlarını genişletmek ve daralan ekonomik kriz ortamında finansman ihtiyaçlarını karşılayabilmelerini sağlamak amacıyla her yıl yeniledikleri kredi protokollerinin bir önceki yıla göre daha uygun şartlarda düzenlenmesine ve bir öncekine rakip olmasına özen gösterdiklerini vurgulayarak söz konusu protokolün üyelerimize hayırlı uğurlu olmasını temenni etti.

Altuğ ayrıca, üyelerimizin Ticaret Sicil Harçlarını ödemelerini kolaylaştırmak amacıyla Halk Bankası tarafından Odamız bünyesinde bir memur tahsis edileceğini ve ödemelerin bundan sonraki süreçte Odamızdan yapılabileceğini de sözlerine ekledi.

Halk Bankası Kocaeli Bölge Koordinatörü Metin Köstek söz konusu kredi protokolünün tüm SATSO üyelerine hayırlı uğurlu olmasını temenni ederek özellikle KOBİ'lerin daha uygun şartlarda ve düşük faiz oranlarından yararlanarak yatırım yapmalarını sağlamak amacıyla revize edildiğini ve SATSO ile işbirliği çerçevesinde çalışmalarının devam edeceğini ifade etti.

Revize edilen yeni protokol ile;

Odamız üyesi olan firmaların Banka kaynaklarından ihracat, nakdi ve gayri nakdi kredi talepleri; Banka'ca yapılacak değerlendirmeler sonucunda, mali yapısında olumsuzluk bulunmaması ve yapılacak istihbarat sonucunda herhangi bir olumsuzluğa rastlanmaması halinde Banka Mevzuatı çerçevesinde değerlendirmeye alınabilecektir.

Oda Üyelerine Nakit Kredi; limiti azami 500,000TL'olup kullandırılacak kredi azami 36 aya kadar aylık eşit taksit ödemeli ve söz konusu vadelerde kullandırılan kredilerin faiz oranından %0,2 (binde iki) eksik olarak uygulanacaktır.

Finansal Destek Kredisi (FDK); firmaların yatırım ve işletme sermayesi ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik bir kredi ürünü olup KOBİ tanımında yer alan sanayi, tarıma dayalı sanayi işletmeleri ile, KOBİ tanımı dışında kalan sanayi, tarıma dayalı sanayi, turizm, eğitim, sağlık ve bu sektörlerle ilgili hizmet sektöründe faaliyet gösteren firmalara kullandırılacaktır.  Alt limiti tüm firmalar için 100,000 TL veya karşılığı EURO/USD üst limiti KOBİtanımına giren firmalar için 1.500.000 TL veya karşılığı EURA/USD KOBİ dışındaki firmalar için 3000.000 TL veya karşılığı EURO/USD'dir. Faiz oranı protokol tarihi itibariyle TRLIBOR, LIBOR VE EURIBOR'a endeksli olup bankanın söz konusu vadelerde kullandırılan kredilerin faiz oranından %1 (yüzde bir) eksik olarak uygulanacaktır.

Orta ve Uzun Vadeli Proje Kredisi; firmaların yatırım ve işletme sermayesi ihtiyaçlarını karşılamak kapsamında tasarladıkları projeleri desteklemek amacıyla ödemesiz dönemli olarak kullandırılan bir ürün olup imalat sanayi, tarıma dayalı sanayi, turizm, eğitim, sağlık, ticaret, enerji, bilim ve iletişim teknolojileri sektörlerinde faaliyet gösteren işletmelerle bu sektörlerle ilgili hizmet sektöründe faaliyet gösteren işletmelere nakit kredi olarak kullandırılacaktır.

Kredinin alt limiti; işletme kredilerinde 500.000 USD, yatırım kredilerinde ise 750.000 USD veya karşılığı EURO/YTL'dir. Kredinin üst limiti KOBİ tanımına giren firmalar için 3000.000 USD veya karşılığı EUR/TL, KOBİ tanımı dışındaki firmalar için ise proje bazında belirlenecektir. Faiz oranı protokol tarihi itibariyle TRLIBOR, LIBOR VE EURIBOR'a endeksli olup bankanın söz konusu vadelerde kullandırılan kredilerin faiz oranından %1 (yüzde bir) eksik olarak uygulanacaktır.

Gayri nakit Kredi ise üyenin talebi ve Banka'nın uygun görmesi halinde gerekli bazı koşulları garanti etmek üzere üye lehine gayri nakdi teminat mektubu kredisi de kullandırılacaktır.

Söz konusu söz konusu kredi protokolü imza töreni karşılıklı iyi niyet dilek ve temennilerle sona erdi.
Haber Tarihi : 19/8/2009
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::