SATSO Çevre Komisyonu Başkanı Önol Taşöz ve Komisyon üyelerinden oluşan SATSO Heyeti, Sakarya Valisi Mustafa Büyük'e hayırlı olsun ziyaretinde bulundular.

Çevre komisyonunun çalışmaları hakkında bilgi aktaran Komisyon Başkanı M. Önol Taşöz ayrıca, komisyonun kurulma aşamaları ve platform olma süreçleri hakkında detaylı bilgi verdi.

Taşöz, çevre komisyonunun en önemli amaçlarının öncelikle SATSO üyelerini daha sonra tüm Sakarya'yı çevre kirliliği konusunda bilinçlendirmek olduğunu belirterek SATSO'nun  çevre kirliliğini en aza indirmek ve düzeltmek için çalışmalar yaptığını dile getirdi. Önol Taşöz konuşmasının devamında çevre komisyonunda ve ilgili tüm kurumlardan katılımcılarla oluşturulan platformda Sakarya'nın tüm çevre sorunlarının belirlenerek çözümüne yönelik çalışmalar yaptıklarını dile getirdi.

Vali Mustafa Büyük ise,  dünyada ve ülkemizde çevre konusunun çok büyük bir önem kazandığını ve insanların ve kurumların da oldukça bilinçlenmeye başladığını ifade etti. Çevre konusunda her türlü verimli çalışmayı destekleyeceklerini dile getiren Büyük,”Bu devlet olarak bizim de görevimiz zaten. Artık çevre olayları ile ilgili konularda devlet olarak sadece kontrol eden cezalandıran değil yönlendiren, bilinçlendiren bir noktaya gelmeliyiz”. diyerek Sakarya'da kamusal anlamda hizmeti hızlandırmada zorlandıklarını dile getirdi.

Sakarya Valisi Mustafa Büyük ayrıca, ‘'SATSO bu sorumluluğu almış, bu çok güzel biz de doğrudan ve dolayı tüm projelerde üzerimize düşeni yapmaya çalışırız, kamu özel sektöre örnek olması gerekirken geri kalmışsa bunu da düzeltiriz” diye konuştu.

Haber Tarihi : 24/8/2010
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::