SATSO'da devam eden girişimcilik kursuna misafir konuşmacı olan Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı İffet Hacıeyüpoğlu; “iş aramaktansa girişimciliğe zaman harcamak gerek” dedi.

Serap Aydar'ın eğitmenliğinde sürdürülen kursa katılan Hacıeyüpoğlu;‘' Hayatımızdaki gerekli, az gerekli ve gereksiz kısımları planlayabilirsek çok şeye zaman bulabiliriz

Girişimciliği, ekonomik kalkınma ve istihdamın, motor gücü olarak gören düşüncenin bir yansıması olarak bu konuda ilgili tüm kurumlarıyla ortak hareket eden SATSO'nun,  girişimcilerimizi daha etkin destekleyebilmek adına KOSGEB  işbirliğiyle düzenlediği “Girişimcilik kursu”, kursiyerlerin memnuniyetini kazanarak devam ediyor.

SATSO Başkanı Akgün Altuğ, girişimcilere açılan kursları gerek duyuldukça devam ettirme arzusunda olduklarını belirterek : “Girişimcilik Destek programıyla, ekonomik kalkınma ve istihdam sorununun çözümünde temel faktör olan girişimciliğin desteklenmesi, yaygınlaştırılması ve sağlıklı işletmelerin kurulmasını amaçlamaktadır. Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası olarak desteklerimiz sürecektir ‘' derken dün Serap Ayder'in eğitimciliğinde yapılan   Girişimcilik Kursu'na, Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı İffet Hacıeyüpoğlu da katılarak; tecrübelerini aktardı…

İffet Hacıepoğlu konuşmasında girişimciliğin ülkemizdeki durumundan da bahsederek  özetle şunları söyledi :

‘'Girişimcilik sürdürülebilir ekonomik kalkınmayı da beraberinde getirir. Ülkemizde 1955 de kadınların katılımı %72 gibi yüksek oranlardaydı. Bugün %23,8 kırsalda üretici konumda olan kadın makineleşme, sanayileşme ve büyük kentlere göçle beraber evlere çekiliyor.  Kriz zamanları muhasebe yapma zamanlarıdır. 2003-2006 yılları arasında ortalama %7.5 ekonomik büyüme hızını yakalayan ülkemiz, dünyayı saran bu ekonomik krizle küçülmektedir. Oysa ülke olarak büyümek için güçlü ekonomi ve kaliteli demokrasiye ihtiyaç duyarız. Güçlü ekonomi için de daha çok girişimciye ihtiyaç var. Her yıl çalışabilir nüfusa 700 bin gencimiz katılırken ve işsizlik oranları bu kadar yüksekken iş aramak değil iş kurmayı gündemimize almalıyız. İş aramaktansa girişimciliğe zaman harcamak gerek. Bugün  bu mantığı taşıyan genç arkadaşlarımız bu salonda aramızda.

“Girişimci mi doğulur, sonradan mı girişimci olunur” kısmında ben de kendime bu soruyu sordum ve doğuştan girişimci ruha sahip olduğuma karar verdim. İkinci bebeğimle birlikte kendi kanatlarımla uçmaya karar verdim ve girişimcilik için sektörüme karar verdim. Toplu yemek şirketimi kurarken uzun süre internetten ve bizzat incelemeler yaptım. Hatta gece sadece 4 saat uyudum diyebilirim o günlerde. sektördeki başarılı kurumları inceledim. Benim finansman durumum kapsamında en iyisini nasıl yaparım derdine düştüm ve işimi iyi yapabilmek ve denetleyebilmek adına gittim kalfalık belgemi aldım. Bugün evdeki yemeğinizi de siz mi yapabiliyorsunuz derseniz. Hayır yapmıyorum, bu konuda yardım alıyorum ki eş ve annelik görevlerime de yeterince zaman ayırabileyim. Hayatımızdaki gerekli, az gerekli ve gereksiz kısımları planlayabilirsek çok şeye zaman bulabiliriz. Ve şunu hedefleyin. TOBB  Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu'nun dediği gibi  “Başarının hilesi dürüstlüktür'' ve kayıt içi kalmaktır. Bu konuda ısrarcı olun.

Genç, dinamik Türkiye Cumhuriyeti ve ekonomisi, Dünya konjonktüründe kısa zamanda hak ettiği yeri alacaktır. Türk insanının tüm dünyada başarma ve ilerleme azmini ve müteşebbis ruhunu temsil eden girişimcilerimize, yine kadın erkek demeden başarılar diliyor, beni sabırla dinlediğiniz için teşekkür ediyorum''

Haber Tarihi : 28/9/2010