REYSAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Durmuş Döven;

Bir malı ne kadar kaliteli üretirsen üret, zamanında ve sağlıklı ulaştıramazsan işe yaramaz''

SATSO, Sakarya'daki işletmelerin Pazar payını genişletmelerine katkı amacıyla çeşitli çalışmalar sürdürüyor. Bu kapsamda  yapılan SAİGEP Eğitim Programı dahilinde Lojistik ve Lojistiğin Dış Ticaretteki Önemi” konulu toplantıya REYSAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Durmuş Döven katıldı.

Döven özetle şunları söyledi ‘'

 

‘'Lojistik Zeynep Kamilden başlar Zincirlikuyu'ya kadar devam eder..sözüm bu işle ilgili sık sık söylenir oldu. Ben ayrıca en küçük mamülün % 17'si lojistiğe entegredir''diyorum.

Artık dünyada malların dolaşımı söz konusu. Erzurum otlu peynir bugün Amerika'daki Erzincanlı'ya da gidiyor. Çünkü talep var.  Türkiye'de önce fabrika yapılır, sonra satış sistemi kurulur lojistik planlama sonradan gelir, Gelişmiş ülkelerde ise önce lojistik planlaması yapılır. Türkiye'de lojistik kamyonculuk olarak algılanır.Satmak değil, dağıtmak önemli günümüzde çünkü bir malı ne kadar kaliteli üretirsen üret, zamanında ve sağlıklı ulaştıramazsan işe yaramaz…''

 

 

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası ile Sakarya Üniversitesi tarafından birlikte yürütülen Sakarya'nın İhracat ve İthalatını Geliştirme Projesi (SAİGEP) kapsamında “Lojistik ve Lojistiğin Dış Ticaretteki Önemi” konulu  toplantı  sonunda,08 Nisan 2010 itibariyle başlayan ve 4 ay süreyle devam eden ve katılımcılar tarafından ilgi ile takip edilen Sakarya'nın İhracat ve İthalatını Geliştirme Projesi'nin (SAİGEP)  eğitim programı sertifika töreni gerçekleştirildi.. SATSO Başkanı Akgün Altuğ üyelerin iş girişimini destekleyecek eğitimlere devam edeceklerini açıkladı.

 

 

 

Haber Tarihi : 2/10/2010
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::