Yeni Türk Devleti'nin kuruluşunu müjdeleyen 30 Ağustos Zaferi, Türk Milleti'nin kendi gücüne, içindeki vatan sevgisinin eşsizliğine inanması durumunda önünde hiçbir engelin duramayacağının önemli bir kanıtı ve simgesidir.

 

Türk milleti ve Ordumuz; 30 Ağustos Zaferi'yle her karışı şehit kanlarıyla sulanmış bin yıllık vatanımızı parçalamak isteyenlere hak ettikleri cevabı en iyi şekilde vermişlerdir. Başkomutan Atatürk liderliğinde 30 Ağustos 1922'de kazanılan bu zafer, Anadolu'nun ebedi Türk yurdu olmasını sağlamıştır.

 

Ayrıca milletimizin hürriyet ve istiklal inancının ölümsüz bir kanıtı olan ve Türk ordusunun gücünü, kahramanlığını tarihe bir kez daha yazdıran bu muazzam zafer ile, ülkemizin varlığına ve bölünmez bütünlüğüne göz dikenlere kahraman ordumuz en ağır darbeyi indirmiş, gerçekleştirdiği Kurtuluş Savaşı ile başka uluslara da yol göstermiş, özverisi, birlik ve dayanışma anlayışıyla dünyada saygınlık kazanmıştır.

 

Bu doğrultuda bugün milli hakimiyet, birlik ve beraberlik anlayışımızın eseri olan 30 Ağustos Zaferi'nin 87. yıldönümünü milletçe kutlamanın büyük mutluluk ve heyecanını yaşamaktayız. Halkımızın kahraman ordusuyla tek bir yürek halinde girdiği bu mücadelenin temel öğeleri olan cesaret, vatan sevgisi ve bağımsızlık inancı, Türkiye Cumhuriyeti'nin bugün de en sağlam yapı taşlarını oluşturmaktadır.

 

Milletimiz, çok zor şartlar altında Kurtuluş Savaşı ile kazandığı birlik beraberlikle, barış ve huzur ortamını her zaman koruyacak ve karşılaşacağı güçlükleri yine milli birlik ve beraberlik içinde çözümleyecektir. Bu mutlu günde, bize bağımsızlığımızı kazandıran Atatürk ve silah arkadaşları ile kahraman Türk Ordusu'na şükran ve minnetlerimizi sunuyor, ebediyete intikal edenleri rahmetle anıyor ve milletimizin Zafer Bayramını en içten dileklerimizle kutluyoruz.

Haber Tarihi : 30/8/2009
PAYLAŞ
Son Haberler ::