İş Aramayın İş Kurun girişimcilik programı ile bölgedeki girişimcilik potansiyelini artırmayı hedefleyen SATSO, bir kurs dönemini tamamlarken, gösterilen ilgi nedeniyle yeni kurslar açmayı planlıyor.

 Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası ve KOSGEB tarafından yürütülen ve ABİGEM, Sakarya Kadın Girişimciler Kurulu, Genç Girişimciler Kurulu ve Sakarya Büyükşehir Belediyesi' nin de desteklediği programda, ortak akıl portresi çizildi.

30 kişi olarak SATSO'da Serap Aydar tarafından,30 kişi olarak da Büyükşehir Belediyesi'nin sağladığı salonda Doğu Marmara Avrupa Birliği İş Geliştirme Merkezi (ABİGEM) A.Ş. Genel Müdürü Mehmet Turabi tarafından eğitilen girişimci adayları, 72 saatlik eğitimin ardından iş planlarını hazırladılar. İş planlarını yazan katılımcılar, KOSGEB tarafından onaylanan iş planları için kredi ve hibe desteği alarak iş fikirlerini işe dönüştürebilecek. Söz konusu eğitim programının ardından bir sertifika töreni düzenlendi.

Törende KOSGEB Müdürü İsmet Yılmaz “Çalışmalarımızın sonucunu aldığımız mutlu bir gün. Kurslar başarı ile bitti. Genel memnuniyetleri alıyoruz. Hocalarımız Serap Aydar ve Mehmet Turabi kursiyerlerin oldukça başarılı olduğunu belirttiler. Bu anlamda, özellikle SATSO ya ABİGEM e ve ilgili kuruluşlara teşekkür ediyorum. Bu birlikteliğin devamını diliyorum ve hatta 2011 yılında aynı ekip olarak KOSGEB girişimcilik okulu önerisini konuşalım. “KOSGEB” diyorum çünkü parayı veren biziz. SATSO bünyesindeyiz girişimcilere her türlü desteğe hazırız. Girişimciliği ve rekabetçiliği benimsemeliyiz. KOSGEB olarak eğitim alan herkese maddi destek vermek isteriz. SATSO ya tekrar teşekkür ederiz.” diye konuştu.

SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Akgün Altuğ;  “İş aramayın İş Kurun projesinde ev sahipliği bize düştü. Türkiye'nin zenginleşmesi için üreticiye sizler gibi girişimciye ihtiyaç var. SATSO'nun da yeni üyelere ihtiyacı var. SATSO olarak girişimciliği desteklemek için bir çalışma daha yapmayı planlıyoruz. Bu kurslardan mezun olan  işini kuran ve bize üye olmayı düşünen girişimciye aidatlarda ciddi indirimlerde bulunacağız. Genç girişimciler ve Kadın Girişimciler Kurulu adeta yeni girişimci avlamak üzere yarış halindeler. Dün girişimcilik haftası etkinlikleri çerçevesinde TOBB Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Ali Sabancı Sakarya'da misafirimiz olarak girişimciliği anlattı. KOSGEB mevcut iş hayatındaki üyelere destek olduğu gibi girişimcilere de katkı veren bir kuruluşumuz eski KOSGEB değil yani. Odamız bünyesinde ayrıca Marmara Kalkınma Ajansı, Kredi Garanti Fonu, ABİGEM, binamız dışında; İŞ-KUR, TÜBİTAK yeni projelere hibeler veriyorlar. Projelerinizin onların istediği kıvama gelebilmesi için Ar-Ge birimi kurduk. Projelerinizi daha iyi etmek için başvurabilirsiniz. Ben de bir girişimciyim benim zamanımda hiç böyle destekler yoktu. Sonuç olarak helva yapmak için her türlü malzemeye sahipsiniz bundan sonra yapılacak kurslarımıza da yeni girişimcilerimizi bekliyoruz.”dedi

Konuşmaların ardından sertifika törenine geçildi. Kursiyerlerin sertifikalarını, SATSO Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ, KOSGEB Müdürü İsmet Yılmaz ve SATSO Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Tolga Ballık takdim etti.

Plaket törenin ardından kursiyerler tarafından verilen hizmetlere teşekkür anlamında KOSGEB Müdürü İsmet Yılmaz, SATSO Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Müjgan Zaman, ABİGEM Sakarya Bürosu Sorumlusu Kamil Mangıroğlu'na plaket takdiminde bulunuldu.

Kursiyerler eğitim süresince verdiği katkılardan dolayı SATSO camiasına teşekkürlerini sundular.

 

Haber Tarihi : 9/11/2010
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::