Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası 01. Meslek Komitesi Aralık ayı olağan toplantısını gerçekleştirdi. Söz konusu toplantıya 1. Meslek Komitesi Başkan Yardımcısı Osman Ocak, SATSO Yönetim Kurulu üyesi ve meslek komitesi üyesi Turgay Çelik, komite üyeleri; Abdülhamit Elbirlik, Mehmet Dinler ve Osman Yavuz katıldı.

01.Meslek komitesi Aralık ayı toplantısında toplantı gündeminin ana maddesini “Kırsal Kalkınma Yatırımları Programı” oluşturdu.

Toplantıda; T.C. Tarım ve Köyişleri Bakanlığı tarafından desteklenen, 2006-2010 Ulusal Tarım Stratejisi çerçevesinde, tarım üreticilerine kırsal alanda; bireysel veya grup şeklinde, öz sermayeye dayalı projeli yatırımları için, tarım ürünlerinin depolanması, işlenmesi, değerlendirilmesi ve pazarlamasına yönelik ekonomik faaliyet yatırımları ile altyapı tesislerine yönelik yatırımları teşvik etmeyi ve desteklemeyi amaçlayan bir hibe destek programı olan Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı'nın içeriği görüşüldü.

Program kapsamında; Ekonomik faaliyetlere yönelik yatırımlar ve basınçlı sulama sistemi yatırımları desteklenecek olup söz konusu program için hazırlanan projelere desteklerin Bakanlık tarafından Aralık ayı içinde açıklanacağı hususunda komite üyeleri bilgilendirildi.

Toplantının sonunda tarım sektörünün ve 01. Meslek komitesinin çalışmaları ile ilgili 2010 yılı değerlendirmesi yapıldı.

 

Haber Tarihi : 2/12/2010
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::