Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası  ve Sakarya Teknokent işbirliği ile düzenlenen  San-tez Ar- Ge Programı Bilgilendirme ve Proje Hazırlama Eğitimi ,işletmelerin üniversitede hazırlanan projelerden yararlanma imkanını ve ortamını hazırlıyor.

Proje hakkında bilgi veren SATSO Başkanı Akgün Altuğ :'' 

Üniversiteden çıkan projelerin sanayide uygulanması amacıyla SATSO –TEKNOKENT işbirliğiyle program hazırlandı.

23 Aralık'ta Sakarya Teknokent Konferans Salonu'nda düzenlenecek etkinlikte yer almak isteyenlere çağrı yapıldı.

Sanayi- Tez projeleri yani üniversiteden çıkan bir projenin, ortak olmak isteyen bir firmanın alt yapısı kullanılarak projeyi hayat geçirmeleridir. Üniversite tez ödevinin - sanayileştirilmesi diyebiliriz. 

Sanayicilerimizin  Ar-Ge'ye dayalı ihtiyaçların karşılanması ve toplumsal düzeyde Ar-Ge talebi oluşturmak için ihtiyaçlara bağlı araştırma programları oluşturulması ve sanayicinin Ar-Ge ve teknolojiye dayalı ihtiyaçlarını üniversitelerle işbirliği içerisinde çözüme ulaştırılması da önemli bir gerekliliktir.''dedi

Teknokent  Genel Müdürü Erkal Etçioğlu da  konu hakkında şu teknik açıklamaları yaptı ;

‘'Tüm dünyada yaşanan gelişmelere ve uygulamalara paralel olarak ülkemizde de üniversite-sanayi işbirliğinin güçlendirilmesi, sanayide teknoloji ve Ar-Ge kültürünün yaygınlaştırılması ve buna bağlı olarak teknoloji tabanlı ürün ve üretim yöntemleri geliştirip pazarlama politikasında Bakanlığımızın öncü bir rol oynaması çok büyük önem arz etmektedir.

Ülkemizdeki Ar-Ge alt yapısının önemli bir bölümü üniversiteler ve kamu araştırma kurumlarında bulunmaktadır. Özel sektör tarafından kurulan ve faaliyet gösteren Ar-Ge birimi sayısı, bilim ve teknoloji alanında yetkin ülkelerle karşılaştırıldığında oldukça  düşüktür  Mevcut faaliyetlerin önemli bir bölümü az sayıdaki büyük ölçekli işletmelerle sınırlı olup, Ar-Ge için büyük  önem taşıyan KOBİ'lerin mevcut Ar-Ge alt yapısından faydalanması ise istenilen düzeyin altındadır  Çözüm ; Türkiye'nin ve ilimizin  Ar-Ge faaliyetlerini bir araya  getirerek kamu desteklerinden yararlanmak ve kendimizin tasarladığı yeni teknolojiler üretmektedir.Ancak böylelikle  kalkınmamızı sürdürebilir ve toplumumuzun refah seviyesini yükseltebiliriz.

23 Aralık 2010  saat 14.00 -17.30 arası Sakarya Teknokent Konferans Salonu'nda tüm ilgilileri görmek isteriz.E ğitime katılım ücretsizdir ve Katılım Belgesi verilecektir. Katılmak isteyenlerin www.sakaryateknokent.com a dresinden kayıt yaptırmaları gerekmektedir. İrtibat  ;[email protected] veya 2955443 ‘'

Haber Tarihi : 10/12/2010
PAYLAŞ
Son Haberler ::