Artık Sakarya sınırlarını ve de ülke sınırlarını aşarak Dünya şirketi olmak istiyorlar

Sakarya ilinin ihracatını geliştirmek amacıyla SATSO ve Sakarya Üniversitesi işbirliği ile yürütülen SAİGEP çalışmaları başladı. Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı Salonu'nda yapılan değerlendirmede Başkan Akgün Altuğ, SATSO Yurdışı İş Geliştirme Komisyonu ve projenin yürütülmesinde sorumlu Öğretim Görevlisi Burhan Özkan hazır bulundu.

Sakarya'nın ihracatını arttırmak ve Sakarya ilinin Türkiye ve Dünya ticaretinde hak ettiği yeri alması için  SAİGEP I projesini (Sakarya'nın İhracatını Geliştirme Projesi I) geliştirdiklerini belirten  SATSO Başkanı Akgün Altuğ, yeni sektörlere de proje yapma  çalışmalarına başladıklarını Projenin içinde Eğitim, Yurt dışı Pazarlama ,Alım Heyetleri ,İstihdam hizmetleri olduğunu belirtti.

 

Öğretim Görevlisi Burhan Özkan, bu proje çerçevesinde ilk olarak SAMİB ile işbirliği içersinde Makine ve Metal İmalatçıları sektöründe faaliyet gösteren firmaları bu proje içersine aldıklarını, bu çerçevede de geçtiğimiz hafta boyunca projeye katılmak isteyen firmaları ziyaret ettiklerini belirtti.

Bu ziyaretler kapsamında çok olumlu izlenimler aldığını belirten Özkan şunları özellikle vurguladı; ‘'SATSO ile birlikte yaptığımız ziyaretlerde Makine ve Metal sektöründe büyük bir üretim potansiyeli olduğunu gördük. Sektörde faaliyet gösteren firma sahipleri girişimci ve de yenilikçi yapıları ile ön plana çıkıyorlar. Hepsi hedeflerini çok büyük koymuşlar. Artık Sakarya sınırlarını ve de ülke sınırlarını aşarak Dünya şirketi olmak istiyorlar. Peki bu mümkün mü diye soracak olursanız, evet mümkün. Özellikle SAİGEP I projesi firmalara bu anlamda destek vermek için geliştirildi. Proje 2 yıl sürecek ve yapılan faaliyetler İGEME(İhracatı Geliştirme Etüt Merkezi) ile birlikte çalışılarak devlet desteği kapsamına alınacak.

Devletin desteği, SATSO-SAKARYA ÜNİVERSİTESİ işbirliği ve SAMİB ‘in katkıları ile bu proje başarıya ulaşacaktır. Ama şunu belirtmek gerekir ki projeyi başarıya ulaştıracak asıl unsur Makine ve Metal Sektöründe faaliyet gösteren firmalarda gözlemlediğim üretim gücü, girişimcilik ruhu ve yeniliklere açık olan yapıdır. Bu da Sakarya ilinde fazlasıyla mevcut.''

Haber Tarihi : 14/12/2010
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::