27. Meslek Komitesi (Gıda Maddeleri İmalatçıları),  Komite Başkanı Mehmet Bilgin başkanlığında, komite üyeleri Emine Cirit ve İbrahim Çakır, komite ve meclis üyeleri Ergin Balcı ve Niyazi Bölükbaşı'nın katılımı ile Aralık ayı toplantısını gerçekleştirdi.

Komite toplantısının ana gündem maddesini, 13/06/2010 tarihli 27610 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan ve yayınından itibaren (6) ay sonra yürürlüğe girecek ibaresi ile 13 Aralık 2010 tarihinde yürürlüğe giren 5996 sayılı “Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu” oluşturdu.

Komite üyeleri tarafından yapılan açıklamada;  “ Söz konusu kanunun 22'nci maddesinde yer alan ve Ek-1 de düzenlenen liste ile; 30 beygir gücü üzerinde motor gücü bulunan veya toplam 10 kişiden fazla işçi çalıştırarak gıda üreten işyerlerinde, işin nevine göre, konu ile ilgili lisans düzeyinde eğitim almış kişiler sorumlu yönetici olarak istihdam edilecektir.” denildi.

“Alo 174 Hattı Kullanılmalı”
Komite Başkanı Mehmet Bilgin; Meslek Grubu üyelerimizi yakından ilgilendiren bu madde ile 30 beygir gücü altında motor gücü bulunan veya toplam 10 kişiden az işçi çalıştırarak gıda üreten işyerlerinde mühendis istihdam etme zorunluluğu ortadan kalkmıştır. Böylece sorumlu yöneticilik uygulaması ile işletmelerin üzerinde yaratılan ve kesimimizin büyük mağduriyetine sebep olan zorunlu istihdam uygulamasına bu kanun değişikliği ile son verilmiştir” diye konuştu.

Komite üyeleri, ayrıca gıdalara ilişkin her türlü şikayet veya talebin iletildiği ve Türkiye'nin her yerinden aranılabilen ALO 174 gıda hattı uygulamasına dikkat çekerek bu konuda halkımızın hassasiyet göstermesinin ve bu servisi kullanmalarının önemini dile getirdiler.

Söz konusu toplantı sektör ile ilgili 2010 yılı değerlendirmesinin ardından sona erdi…

 

 

 

Haber Tarihi : 15/12/2010
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::