TOBB tarafından Odamıza verilen yetkilendirme çerçevesinde 2011 ocak ayı itibariyle Sayısal Takograf Kartları SATSO'dan verilecek…

Ülkemizin de taraf olduğu Uluslar arası Karayolu Taşımacılığı Yapan Taşıtlarda Çalışan Personelin Çalışmalarına İlişkin Avrupa Anlaşması (AETR) kapsamında getirilen Sayısal Takograf (ST) uygulaması, 16 Haziran 2010 tarihinden itibaren yürürlüğe girdi.

Bu kapsamda, ülkemizde ulusal otorite olan Ulaştırma Bakanlığı ile TOBB arasında 16 Nisan 2010 tarihinde imzalanan bir protokolle bakanlık tarafından, sayısal takograf sistemi içerisinde kullanılacak sürücü, şirket, servis ve denetim kartlarının sertifikalandırılarak, kişiselleştirilmek suretiyle sahiplerine ulaştırması hususlarında Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) yetkilendirilmiştir.

Söz konusu protokol kapsamında, sürücü, şirket ve servis kartlarının TOBB tarafından yetkilendirilen odalar vasıtasıyla verilmesi konusunda Ulaştırma Bakanlığı ile resmi mutabakata varılmıştır.

Bu doğrultuda sayısal takograf kartlarının verilmesi ile ilgili olarak Odamız tarafından yapılan başvuru değerlendirilmiş ve Odamızın yetkilendirilmesi uygun görülmüştür.

Sayısal Takograf kartları, 2011 yılı ocak ayı itibariyle Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası tarafından verilecektir.

Haber Tarihi : 20/12/2010
PAYLAŞ
Son Haberler ::