2011 çalışma stratejisi belirlendi

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Kadın Girişimciler Kurulu  Başkan iffet Hacıeyüpoğlu ile birlikte 2011 yılı çalışmaları stratejisini Akyazı'da belirlediler. Kurulda  üye olan Akyazılı Nurhay Demoen  ve Gülden Evran, düzenlenen toplantıda kadın girişimcileri ağırladılar.
Kuzuluk Şerefiye'nin doğal güzelliğinde toplanan kadın girişimciler, Sakarya'da kadın girişimcilerin artması yönünde çabaları için yeni çalışma konuları belirlediler. Girişimcilik kurslarına katılarak işyeri açan kadınların artması için teşvik edici çalışmalar yanında MARKA ve KOSGEB aracılığıyla da yatırımcı hanımlara yön göstermede destek olma kararı alındı. Sakarya Üniversitesi'ndeki kız öğrencilerin iş hayatına girişimci olarak yönlendirmek için proje uyguladıklarını belirten Başkan İffet Hacıeyüpoğlu; ''Kadın girişimcilerimizin açılışlarında özellikle bulunmak istiyoruz. Temsil ve istişare kurulu olarak bir bütçemizin olmayışı elimizi kolumuzu bağlıyor ancak, destek veren kuruluşlara önerilerimiz de hayata geçiriliyor, örneğin SATSO girişimci bayanlara üye giriş aidatı indirimi verdi. SATSO Başkanı Akgün Altuğ'a  bize destekleri için özellikle teşekkür ediyoruz. MARKA ve KOSGEB'in desteklerinde bayanlara %10 daha fazla bütçe veriliyor. Yeni destek önerilerimiz de ileteceğiz.  MARKA'nın açtığı girişimcilik kursu sonucunda Sapanca'da işyeri açacak arkadaşımızın da açılışında bulunarak kendisini destekleyeceğiz.2011 yılında yeni projelerimizi hayata geçirmeyi planlıyoruz ''dedi
 Kadın Girişimciler Kurulu ayrıca SATSO'da da yapılan görüşme sonucunda TESEV (Türkiye Ekonomi ve Sosyal Etüdler Vakfı) İyi Yönetişim Program sorumlusu Sayın Öykü ULUÇAY ile Sakarya ilinin pilot bölge seçilmesinden ötürü proje yapılmasına karar aldı. Kadın Girişimciler Kurulu olarak SATSO Yönetim Kurulu Başkanı'ndan MARKA'nın Yönetimine Kadın Girişimcileri destekleyecek projeler için ödenek ayrılmasını, böyle çağrılar açılmasının önerilmesi de gündeme alındı.

Haber Tarihi : 2/2/2011
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::