Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası 8'nci ve 26'ncı meslek komitelerinin ortak çalışması ile mobilya sektörünün gelişimi için gerçekleştirdiği eğitim faaliyetleri devam ediyor.

Bu doğrultuda, SATSO 8'inci ve 26'ncı Meslek Grubu Üyelerine yönelik olarak, İstanbul Ticaret Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nurullah Genç tarafından, "Mobilya Sektöründe Ortaklık Kültürü" konulu eğitim semineri düzenlendi. SATSO Ali Coşkun Konferans Salonu'nda yapılan eğitim, ilgili meslek gurubu üyelerinin ve SAÜ Öğretim Görevlilerinin katılımı ile gerçekleştirildi.

Söz konusu toplantıda UMEM Projesi ile ilgili bilgiler verilerek mobilyacılık alanında başlayacak meslek edindirme kursları hakkında katılımcılar ve sektör temsilcileri bilgilendirildi.

İstanbul Ticaret Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nurullah Genç ise yaptığı konuşmada iş hayatında ve özellikle mobilya sektöründe ortaklık kültürünün ve birlikte hareket etmenin önemine değinerek şunları dile getirdi:

“Mikro bir yerdesiniz yükseklere ulaşmak zordur. Ortaklık kolay elde edilen bir şey değil. Kardeşin bile ortaklığından şüphe ettiğimiz bir devirdeyiz. Kaldı ki uzaktaki kişilerle ortaklık kurmayı deniyoruz. Ortaklık proje ve kurumsallaşma gerektiren bir şeydir. İş dünyasında, işletmecilik bir kültürdür. Bu kültürü aktarmamışsanız orada bir ortaklık kültürü yoktur.

Türkiye'de işletmelerin çoğunu aile işletmeleri oluşturuyor. Biz kendisi için istediğini karşıdaki kişi için isteyen, kendisi için istemediğini karşıdaki kişi için istemeyen kişiler olmalıyız. Ortaklıkların dağılma sürecindeki en önemli neden kişinin ortağından önce kendini düşünmesidir. İnsan önce karşıdakini sonra kendini düşünmelidir. Algılarımızı, kabullerimizi değiştirmeye ihtiyacımız var. Bunları yapabilirsek başarı ardından gelir.”

Genç'in açıklamalarının ardından SATSO 8. Meslek Komitesi ve Meclis Üyesi Neşet Peker, İstanbul Ticaret Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nurullah Genç'e bir teşekkür plaketi takdim etti.

 

Haber Tarihi : 10/2/2011
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::