24-27 Eylül 2009 tarihleri arasında Adapazarı Şeker Fabrikası deposunda düzenlenecek olan “Adapazarı Tarım'09”  Tarım, Orman ve Hayvancılık Fuarı 24 Eylül Perşembe Günü saat 11:30'da il protokolünün katılımıyla yapılacak törenle kapılarını ziyaretçilere açacak.

 

Tarım, orman ve hayvancılık alanında faaliyet gösteren firmaların yer alacağı stantlarda tarımsal amaçlı ürünler ve makine ekipmanları sergilenecek. Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası tarafından da söz konusu fuarda bir stant açılacak. SATSO'nun bu standında Tarım ve Hayvancılığı Geliştirme Komisyonu projelerini kamuoyu ile paylaşacak.

Türkiye'nin tarımsal üretimde kendi kendine yeten az sayıda ülkeden biri olduğu bilinmektedir. Ülke nüfusunun beslenmesini sağlamak, milli gelire ve istihdama katkı yapmak, sanayi sektörünün hammadde ihtiyacını karşılamak, sanayiye sermaye aktarmak, ihracata doğrudan ve dolaylı katkıda bulunmak gibi üstlenilen önemli görevlerden dolayı ekonomimizde vazgeçilmez bir sektör olan tarım ve hayvancılık sektörü tüm bu artılarına rağmen hak ettiği değeri bir türlü alamamış ve istenilen düzeyde de gelişmemiştir.

Dünyada yaşanan global kriz ve küreselleşmeye paralel olarak değişen pazar piyasaları ekonomide yeni yöntemler geliştirmeyi, ekip çalışmasıyla iç ve dış pazarlarda yeni imkanlara ulaşacak yol haritaları hazırlamayı zorunlu kılmıştır. Bu zorunluluk çerçevesinde Odamız üyelerinin gelişimlerini sağlamak ve bunun için gerekli altyapıyı kurmak amacıyla SATSO bünyesinde Proje Geliştirme Komisyonları oluşturulmuştur.

 

Bu komisyonlardan biri olan Tarım ve Hayvancılığı Geliştirme Komisyonu, son yıllarda tarım ve hayvancılıkta yaşanan sıkıntılara çözüm bulmak, ilimizde tarım imkanlarını daha iyi değerlendirmek, büyük ve küçük baş hayvan üretimine gereken önemin verilmesini sağlamak amacıyla çalışmakta ve projeler üretmektedir.

 

İlimizde özellikle Organize Süt Üretimi ve Besi Bölgesi kurulması yönündeki çalışmalarını aralıksız sürdüren komisyon yaptığı çalışmaları kapsamında,  Sütaş'ın Karacabey'de bulunan Eğitim Çiftliği ve Entegre Tesislerinde,  Pamukova ilçesinde faaliyet gösteren ÜLKER grubuna ait  Süt ve Süt Mamulleri Üretim Tesislerinde incelemelerde bulunarak sektörün geleceği ve yeni teknolojiler hakkında önemli bilgiler edinme fırsatı elde etmiştir.  

 

Hayvansal üretim alanında ilimizdeki var olan potansiyeli değerlendirmek ve bu alandaki  yatırımları artırmak, ilkel koşullarda, küçük tesislerde, düşük verimle gerçekleştirilen üretimi modern tesislere taşımak amacıyla ilimizde süt ve besi hayvancılığı yetiştiriciliğinin geliştirilmesi yönündeki çalışmalarına hız veren komisyon, Bursa Karacabey'de bulunan SÜTAŞ'ın bölgede yaşayan çiftçileri sektör konusunda eğiterek hizmet ve ürün kalitesini geliştirmek amacıyla kurmuş olduğu “Hayvancılık Çiftçi Eğitim Merkezi”nin bir benzerinin ilimizde de kurulması yönünde yoğun çaba göstermektedir.

SATSO Tarım ve Hayvancılığı Geliştirme Komisyonu ilimizde tarım ve hayvancılık sektörünü yeniden canlandırabilmek ve hak ettiği seviyelerde taşımak için yerel idarelerle ortak projeler üretmeyi hedeflemektedir. Bu hedef doğrultusunda Sakarya Büyükşehir Belediyesi ile de temasa geçen komisyon öncelikli hedefleri arasında bulunan organize süt ve besi bölgeleri ile modern donatılara sahip hayvan çiftlikleri kurmak için ilimizde uygun alanlar ve arazi tahsisi konusunda Sakarya Büyükşehir Belediyesinden destek beklemektedir.

 

SATSO Tarım ve Hayvancılığı Geliştirme Komisyonu, Organize Süt Üretimi ve Besi Bölgesi kurma projesini hayata geçirmek için faaliyetlerine aralıksız devam etmektedir.

Haber Tarihi : 23/9/2009
PAYLAŞ
Son Haberler ::