SATSO ve TOBB ETÜ-SEM işbirliğinde "İş Planlaması ve Zaman Yönetimi Eğitimi" gerçekleştirildi.

Ücretsiz olarak SATSO Akademi platformu üzerinden Davranış Bilimleri ve İletişim Uzmanı Adnan Erbaş' ın sunumuyla online şekilde gerçekleşen eğitime çok sayıda SATSO üyesi ve beraberinde ilgililer katıldı.

Eğitimde iş planlaması, etkili zaman yönetimi ve iş yaşamında performans arttırıcı öneriler gibi birçok konuda detaylı bilgiler veren Eğitmen Erbaş, genel olarak şunları aktardı: “Zaman çok değerlidir ve iş yaşamında çok fazla konuşmak zaman yönetimi için iyi değildir.

Plansızlık zaman yönetiminde en olumsuz şeylerden biridir ve bir işe başlarken daima amaç belirlemek gerekir. 5N1K’yı hayatımıza adapte etmemiz, hedeflerimiz ve kapasitemiz ile uyumlu işlere adım atmamız gerekiyor. Bunun için de sürekli kendimizi ölçmeli, iyi-kötü özelliklerimizi bilmeliyiz.

Eğer planlama olmazsa daima yangın söndürürsünüz. İş hayatında erteleme alışkanlığını bırakın. İşleri hafife değil ciddiye alıp bir an önce bitirmeye bakın. İsteksizlik bir süre sonra daha da fazlalaşır. Verilen bir işe veya görevimize hemen başlamalıyız. İşe başlama konusunda sorunlar yaşanıyorsa kendimizi motive etmeliyiz. Başlamak bitirmenin yarısıdır ancak işi yaparken de çok fazla panik yapmamalıyız; panik daima hata getirecektir.” dedi.

Örnekler ve sunumlar ile devam eden eğitim soru-cevap bölümünün ardından noktalandı. Eğitime katılanlara SATSO Akademi platformu üzerinden katılım belgeleri verildi.

Haber Tarihi : 23/6/2022
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::